Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vinnetou žije!

23. 04. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Můj bratr Vinnetou

Autor: Karel Jordán
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2009
Počet stran: 224 str. + 32 str. příloh
Formát: 155 x 235 mm
Cena: 280 Kč


Velký apačský náčelník měl zahynout v září roku 1874  kulí zákeřného vraha, ale mějme za jisté, že je vitální i v únoru 2009! Literárním důkazem je nová encyklopedická kniha Můj bratr Vinnetou (právě vyšlo v Mladé frontě), přinášející fakta a zajímavosti o Karlu Mayovi, jeho alter egu Old Shatterhandovi a jejich společném indiánském bratrovi. Dobrodružné romány a jejich ilustrátoři, hrdinové a jejich zbraně + filmy a místa jejich natáčení tvoří jen část obrázky a fotografiemi bohatě doplněné nabídky pro všechny příznivce mayovské romantiky.


muj-bratr-vinnetouNa titulu této knihy je snímek francouzského herce Pierra Brice v kostýmu legendárního Vinnetoua. Publikace se tak stává důstojnou poctou k blížícím se osmdesátinám (nar. 6. 2. 1929) muže, jež se postupně stal pro již několik generací obdivovatelů symbolem ušlechtilého Apače.

Jeho popularita u nás je dána také častým kontaktem s fanoušky nebo přátelstvím se zpěvákem Karlem Gottem, kolegou na nedávném koncertní turné po Německu.


 

Fenomén Vinnetou, Old Shatterhand a Karel May trvale funguje na značnou část české a slovenské čtenářské a divácké populace. Nepřehlédněte tedy Briceovy kulaté narozeniny, nejlépe ovšem při čtení knihy s atraktivním obsahem a pro nás všechny pravdivým názvem Můj bratr Vinnetou!  




 Karel Jordán (1952)

se v občanském životě jmenuje Karel Deniš a pracuje jako hudební producent. Pro mayovské literární projekty používá pseudonym, odrážející jeho táborské kořeny.Na téma Karel May publikoval časopisecky (Filip, Květy, Koktejl aj.), v roce 1997 vydal knihu Muž zvaný Old Shatterhand. Jeho novinka Můj bratr Vinnetou zkoumá encyklopedicky vinnetouovskou legendu: Mayovy osudy, knihy, hrdinové, zbraně, ilustrace či filmy.

Tuto knihu můžete zakoupit na internetových stránkách nakladatelství Mladé fronty.

PetraC

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vinnetou žije!:

Vinnetou žije!
Vinnetou žije!
Vinnetou žije!
Vinnetou žije!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !