Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše o grafologii aneb umíte číst v lidském písmu?

4. 07. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Grafologie
Podtitul: 2., doplněné vydání
Autor: Mgr. Vlaďka Fischerová-Katzerová, Dana Češková-Lukášová
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2009
Formát: A5
Počet stran: 232 str.
Cena: 249 Kč

Písmo je duševní výraz, jenž o nás mnoho prozrazuje. Jak je možné "číst" v lidském písmu, na to se snaží odpovědět disciplína zvaná grafologie. Publikace přehledně shrnuje základy grafologie, jež čtenáři umožní získat přehled o grafologických znacích a jejich psychologických významech. Jednotlivé kapitoly popisují grafologický znak, jeho varianty a kombinace se znaky dalšími. Autorky, zkušené grafoložky, ilustrují svůj metodický text kazuistikami s ukázkami rukopisu klienta a rozborem písma.

grafologieZajímavostí je dosud nepublikovaný popis dvou typologií v souvislosti s písmem - strukturové a manipulátorské. Kniha je určena široké veřejnosti a jako doplňková studijní literatura poslouží také studentům oboru psychologie, psychoterapie, sociologie, andragogiky a samozřejmě grafologie.

Čtenářům se do rukou dostává publikace, která je nejen seznámí se zajímavou diagnostickou metodou, ale také je inspiruje a podpoří v jejich sebepoznání, osobním růstu a rozvoji sociální inteligence.

Autorky pracují jako grafoložky, terapeutky a lektorky vzdělávacích seminářů, jsou členkami vedení Grafologické konzultační společnosti v Praze, kromě zájmu o grafologii je spojuje mnohaleté přátelství.

Informace o autorkách:

Mgr. Vlaďka Fischerová-Katzerová
se profesně  zabývá firemním poradenstvím HRM a RLZ : výběrová řízení na vyšší manažerské pozice, formování týmů, příprava kariérního růstu – analýza a rozvoj manažerského potenciálu. Externě působí lektorsky na Univerzitě J. A. Komenského, kde přednáší moderní rétoriku, komunikaci, personální a andragogické poradenství. Rovněž působí jako mediátor v oblasti rodinných a občansko-právních sporů.
Její lektorská činnost je tematicky zaměřena na rozvoj „měkkých dovedností“ a osobnostní rozvoj. Problematice osobnostního rozvoje a růstu klientů se věnuje také jako terapeut pracující s technikami pozitivní psychoterapie.

Dana Češková-Lukášová
se profesně věnuje  poradenské a terapeutické činnosti,která má širokospektrý záběr, jež je založen na individuálním přístupu. Přes rozvoj osobnosti a růstu jejího potenciálu, zvyšování sebevědomí a sociální adaptability až k uvolňování stresů a depresí, k celkové harmonizaci a psychické rovnováze.  Její činnost je též zaměřena na psychosomatickou problematiku dětí i dospělých,  obtíže dětí se specifickými poruchami učení a chování ( ADHD – dysporuchy – hyperaktivita apod.), ale také na vztahové, partnerské, rodinné a ostatní osobnostní problémy.  Lektorsky je zaměřena na rozvoj “měkkých dovedností” a osobnostní rozvoj.


Tuto knihu Grafologie koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !