Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za strašidly na hrady a zámky 3 - 50 rodinných výletů

27. 06. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Za strašidly na hrady a zámky 3 - 50 rodinných výletů
Autoři: Vladimír Soukup, Petr David, Zdeněk Thoma
Nakladatelství: Ikar
Paperback
Počet stran: 232 str.
Formát: 130x220 mm
Datum vydání: květen 2012
Cena: 244 Kč

Padesát tipů na výlety pro rodiče i děti – dobrodružství na celý rok, tak přesně to naleznete v knize Za strašidly na hrady a zámky 3 - 50 rodinných výletů. Vydejte se na Edelštejn do náruče lidožravých obrů, za princeznou a divým psem na Hartenštejn anebo podél zlaté řeky do Českého Šternberka.


Za strašidly na hrady a zámkyNavštivte tajemné templáře v Choustníkově Hradišti, kostlivce s diamantovýma očima na Lipnici či ducha mnicha Tobiáše na Jezeří.

Kniha Za strašidly na hrady a zámky 3 - 50 rodinných výletů obsahuje padesát turistických map, barevné fotografie, výškové profily, obrázky pohádkových bytostí i jednotlivých tras.

Nechybějí otvírací doby, restaurace, možnosti parkování a mnoho dalších dobrých rad k příjemnému putování.

V knize Za strašidly na hrady a zámky 3 -
50 rodinných výletů naleznete:


Padesát turistických map
Barevné fotografie
Výškové profily
Obrázky pohádkových bytostí i jednotlivých tras
Otvírací doby, restaurace, možnosti parkování

...a mnoho dalších dobrých rad k příjemnému putování

Ukázka z knihy Za strašidly na hrady a zámky 3 -
50 rodinných výletů:


Hrad Pecka aneb, co možná nevíte:

Po Kryštofu Harantovi zůstala jeho třetí manželka Anna Salomena. Manželovu polovinu hradu a panství se jí podařilo vykoupit, v roce 1624 ji ale Albrecht z Valdštejna donutil tento majetek odprodat. Anna Salomena, která se znovu provdala za Heřmana Černína z Chudenic, zemřela v roce 1632, aniž se dočkala zaplacení. Částku 130 000 kop míšeňských po její smrti pan Heřman vymáhal na české komoře. Ambiciózní Albrecht Pecku nikdy nezaplatil – nicméně ji daroval valdickým kartuziánům, kteří ale na údržbu neměli prostředky.

V rekonstruovaném Harantovském paláci nás čeká stálá expozice věnovaná osobnosti Kryštofa Haranta, dějinám hradu a životu venkovského lidu v Podkrkonoší. Interiér jedné z místností odpovídá zachovanému popisu Harantovy pracovny – kromě renesančního nábytku tady jsou umístěny i dobové hudební nástroje (např. předchůdce klavíru klavichord).

Od roku 1993 je přístupné hradní sklepení se stylizovanou středověkou mučírnou, vybavenou známými nástroji jako skřipec či španělská bota.

Nová Paka je známá jako město drahých kamenů, které celoročně představuje Klenotnice drahých kamenů. Kromě achátů, jaspisů, ametystů, křišťálů aj. zde vidíme i prokřemenělé zbytky stromů, přesliček, kapradin a plavuní. Přímo v objektu je umístěn araukarit, zkamenělý jehličnatý strom, starý asi 250 milionů let. Celoročně je otevřeno také Auto-Moto-Museum.

Tuto knihu Za strašidly na hrady a zámky 3 - 50 rodinných výletů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !