Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brzy padne první klapka filmu DonT Stop!

24. 02. 2010 | Kultura

Přípravy na natáčení filmu DonT Stop režiséra a scenáristy Richarda Řeřichy jsou v plném proudu, první klapka by měla padnout na začátku letošního června. Je vám sedmnáct, něco vás nesnesitelně štve a chcete to dostat ze sebe ven... Pamatujete ten pocit? Nebo jej prožíváte právě teď?


Chování teenagerů se v různých dobách příliš neliší, jiné jsou jen způsoby revolty, prosazování generačního práva na svůj vlastní životní styl – co nejvíce odlišný od života rodičů. Hrdinové filmu DonT Stop, pětice mladíků žijících v Československu roku 1983, ventiluje své postoje vůči autoritám, společenským normám, vůči odpovědnosti a povinnostem dospělých, poněkud drsněji - založením punkové kapely. DonT Stop je prvním celovečerním filmem režiséra Richarda Řeřichy, který je zároveň autorem scénáře. 


filmSmíšené pocity mého dospívání v době totality první poloviny 80. let ve mně nechaly hlubokou stopu, všechna ta očekávání, zklamání a zoufalá snaha nalézt to „svoje“. V té době nás punk zasáhl jako zjevení, dočasný únik. Jeho důležitost vychází z podstaty, jakým způsobem se vyjadřuje k životu, přímočaře, drze a urážlivě. Někdy s nadsázkou, jindy hrubě a syrově. Díky němu se mohli projevit i začínající hudebníci, bez ohledu na své hráčské schopnosti.


V první řadě šlo především o provokaci. Pochopit souvislosti se mi ale podařilo až s odstupem času a s tím vznikla i potřeba se k tomu problému vyjádřit.  Na scénáři jsem začal pracovat v roce 2005
,“ vzpomíná na okolnosti vzniku filmu Richard Řeřicha a odpovídá také na otázku do jaké míry je scénář autobiografický: „Samotný příběh obsahuje autobiografické prvky a některé postavy mají své skutečné předlohy, ale jejich motivace a rozdílnost jednotlivých charakterů je zobecnitelná.


Producent Ondřej Zima ze společnosti Evolutionfilms dodává: „Pro mě je příběh, který chceme vyprávět, naprosto univerzální, jak časově tak i místopisně.  V obecné rovině je o tom, jaké to je, když je vám osmnáct a  mnoho věcí vás štve, o revoltě proti okolnímu světu plného nesmyslných pravidel a zákazů a především pak o hledání vlastní identity. A punk a punková muzika s tímto naprosto koresponduje a to nejenom v té době, ale i dnes.


dont-stopCelý film je do značné míry postaven na hereckých výkonech hlavní pětice mladíků. Tvůrci by v rozsáhlých castinzích v Čechách i na Slovensku rádi nalezli neokoukané tváře, talenty, kteří by mimo odpovídající vizáže navíc ještě zvládli zpěv a hru na hudební nástroje. Také v rolích dospělých se objeví čeští i slovenští herci. Zásadní je pro film také hudební složka, která bude kombinovat notoricky známé skladby (London Calling od Clash) s coververzemi, skladbami složenými pro tento film i symfonickou hudbou.


DonT Stop vzniká v česko-slovenské koprodukci, ve spolupráci EvolutionFilms, České televize a slovenské produkční společnosti FilmFrame. Natáčet se bude téměř celé léto s dotáčkou na podzim, distribuční premiéra je plánována na březen příštího roku.


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !