Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Charitativní golfový turnaj na podporu nadačního fondu AQUAPURA

2. 09. 2012 | Kultura
Ve středu 29. srpna 2012 se v Kunětické Hoře konal charitativní turnaj, jehož výtěžek je určen na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve, tzv. tromboembolickou nemocí. Turnaj ve prospěch nadačního fondu AQUAPURA si na pomezí Královéhradeckého a Pardubického kraje nenechaly ujít tři desítky golfistů.

Nadační fond AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových se zaměřuje na pomoc lidem trpícím tromboembolickou nemocí. Jedná se o poruchu rovnováhy mezi tvorbou a likvidací drobných sraženin v krvi. Onemocnění se projevuje trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která může i embolizovat. Tromboembolie se řadí mezi kardiovaskulární nemoci, které jsou nejen v České republice třetím nejčastějším důvodem úmrtí.

Aquapura - charitativní golfový turnajVýtěžek v celkové výši 26 100 Kč bude nadačním fondem použit na zakoupení lékařských přístrojů, tzv. koagulátorů, určených k měření srážlivosti krve u pacientů, kteří podstupují antikoagulační léčbu. „Nadační fond v loňském roce zakoupil patnáct těchto speciálních přístrojů pro Fakultní nemocnici Hradec Králové a v letošním roce jsme navázali spolupráci s dalšími třemi hematologickými pracovišti v kraji, kde dosud tyto přístroje lékařům chybí,“ upřesnil poslanec Pavel Staněk. „Velmi si vážíme podpory ze strany všech partnerů nadačního fondu AQUAPURA. Děkujeme také Golfovému resortu Kunětická Hora za profesionální přístup, ochotu společně podpořit dobrou věc a za vynaložené úsilí, jehož výsledkem je finanční dar určený na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve,“ dodal Pavel Staněk.

Na golfový turnaj zavítal také odborný garant nadačního fondu AQUAPURA, doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D., z druhé interní kliniky oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Hradec Králové. „Přišel jsem především osobně poděkovat podporovatelům, kteří důvěřují nadačnímu fondu a pomáhají mu realizovat jednotlivé projekty pro pacienty s tromboembolií. Lidí s poruchou srážlivosti krve bohužel stále přibývá. Aktivity nadačního fondu napomáhají zlepšit kvalitu života těchto pacientů,“ řekl docent Dulíček, který poděkoval všem golfistům i hostitelskému Golfovému resortu Kunětická Hora za jejich společnou pomoc.  

V České republice má 5 až 10% obyvatel nějaký vrozený rizikový faktor, který ho predisponuje ke vzniku žilní trombózy. Nově diagnostikovaných případů tromboembolické nemoci je v Královéhradeckém kraji přibližně kolem pěti set ročně. Zakladatelé nadačního fondu AQUAPURA, manželé Pavel a Monika Staňkovi, v průběhu golfového turnaje mimo jiné prozradili, že v budoucnu by nadační fond rád své aktivity ve prospěch pacientů s tromboembolickou nemocí rozšířil také do Pardubického kraje.


Zdroj, foto: www.aquapura.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Charitativní golfový turnaj na podporu nadačního fondu AQUAPURA:

Charitativní golfový turnaj na podporu nadačního fondu AQUAPURA
Charitativní golfový turnaj na podporu nadačního fondu AQUAPURA
Charitativní golfový turnaj na podporu nadačního fondu AQUAPURA
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !