Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cibulové slavnosti v lázeňském městečku Laa

16. 08. 2008 | Kultura
Navštivte “Cibulové slavnosti 2008” v lázeňském městěčku Laa, Festival klasické hudby na zámku Kirchstetten a dopřejte si relaxaci v lázeňském komplexu Therme Laa.

Při pohledu do kalendáře je léto v plném proudu, ale venkovní teploty ke koupání často příliš nelákají. Zapomeňte tedy na rozmary počasí a vychutnejte si atraktivní kombinaci tradičních slavností, nebo festivalu klasické hudby s relaxací v hotelu a wellness zařízení tradičně vysoké rakouské kvality Therme Laa – Hotel & Spa. Tyto termální lázně se nacházejí v dolnorakouském Weinviertelu na česko-rakouských hranicích pouze 50 minut jízdy z Brna (necelé 3 hodiny jízdy z Prahy) v lázeňském městečku Laa an der Thaya (Laa nad Dyjí).

Cibulové slavnostiCibulové slavnosti








Cibulové slavnosti

Od pátku 15.8 do neděle 17.8 se v Laa nad Dyjí konají vyhlášené tzv. “Cibulové slavnosti”, které nabízejí bohatý program pro celou rodinu sestávající z různých výstav, občerstvení a hudebního programu na náměstí a v historickém centru Laa, trhů s místními tradičními produkty, programu pro děti, tanečních vystoupení, jízd kočárem městem, prohlídek pivního muzea Hubertus Bräu včetně ochutnávek piva, prohlídek historické části Laa s průvodcem, nebo autobusových výletů zdarma do vesniček Stronsdorf a Gnadendorf s prohlídkou.
Vedle hlavního večerního programu na náměstí v Laa budou vrcholem oslav, podle kterých také nesou své jméno, sobotní soutěž o nejtěžší cibuli v Laa a okolí (celý region je vedle vína vyhlášen právě pěstováním cibule), která začíná ve 14.00 hodin a v neděli od 15.00 hodin tzv. „Cibulový běh“.

Zde najdete kompletní program "Cibulových slavností 2008".

Cibulový festivalCibulový festival
















Festival klasické hudby 2008 na zámku Kirchstetten

Až do 31. srpna probíhá na zámku Kirchstetten, který se nachází cca 10 km na východ od Laa nad Dyjí, Festival klasické hudby. Festival nabízí četné prestižní koncerty klasické hudby s vlastní operní tvorbou jakožto vyvrcholením. Od 15.8 do 23.8 se v zámeckých prostorách rozezní tóny Rossiniho opery Popelka, kterou diriguje Hooman Khalatbari za doprovodu Kammeropernorchester: Schloss Kirchstetten. Představení začínají ve 20.00 hodin.

Zde najdete bližší informace a kompletní program 10. ročníku festivalu klasické hudby 2008 na zámku Kirchstetten.



Termální lázně Laa & letní koupaliště za zvýhodněné letní ceny

Až do 31. srpna 2008 je také možné v Therme Laa využít zvýhodnění letní tarif Sluníčko, který je platný pokud je teplota vzduchu minimálně 25°C a možnost že bude pršet je minimální.

Letní termální koupaliště, které je součástí komplexu Therme Laa, nabízí dále možnost bezplatného využití celkem 600 lehátek a 300 slunečníků, kabiny na převlékání, sprchy, denně zábavný program pro děti jako je loutkové divadlo, soutěže, modelování, každý týden od pondělí do soboty bezplatně lekce vodní gymnastiky s lektory, bezplatně možnost využití hřiště na beach volejbal, 90m tobogán a samozřejmě vstup do všech venkovních i vnitřních termálních bazénů (venkovní bazén s teplotou 22-24°C a solný venkovní bazén s teplotou 36 °C a podvodní hudbou). Každou neděli v červenci a srpnu bude fungovat také bufet s grilovanými specialitami. Plážový venkovní bar se středomořskou atmosférou pak nabídne osvěžující koktejly, zmrzlinu, sendviče, apod. V případě nepříznivého počasí je kromě venkovního vodního světa k dispozici také svět masáží, restaurace, Asijská odpočinková místnost, Oáza vitality a butik.


Čtěte také další články o termálních lázních:
Masáže konopným olejem
Horký tip na lehké letní osvěžení
Lázeňský komplex Therme Laa přichází se zlevněným letním tarifem s názvem „Sluníčko“


Zdroj: www.therme-laa.at

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
cibula nie je moja srdcovka
Obrázek uživatelky
profil
V Laa jsem byla už několikrát, je to tam bombastické, doporučuju všemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles