Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Činohra Frankie & Johnny v Divadle Kalich

24. 05. 2010 | Kultura

Frankie and Johny je noční příběh milenců. Ona (Bára Munzarová) je servírka. On (Martin Trnavský) po návratu z vězení nastoupí do téže restaurace jako kuchař. A skončí spolu v posteli. Nebo začnou? Divadlo Kalich nabízí další zajímavé představení.


Inscenační tým vedený režisérem Jakubem Nvotou se ujal textu dramatika Terrence McNallyho velmi odvážně. Do komorního nočního příběhu milenecké dvojice byla „přikouzlena“ další postava: neúspěšný moderátor právě zrušeného nočního rádia (Radim Novák). Zavedená divadelní hra získala novou dimenzi, zábavnost, přitažlivost.


divadloAtraktivní herecká sestava dostává díky této úpravě větší prostor a nabízí divákům velmi zajímavou podívanou. Výbuchy smíchu v hledišti jsou však střídány napjatým tichem. Frankie and Johny rozhodně není romantickým příběhem lásky na první pohled, a už vůbec ne laciným postelovým dobrodružstvím, pouhou košilatou „konverzačkou“, jak by se na první pohled mohlo zdát.


Je to představení, ve kterém se z cela jistě najdete! Každý, kdo prožil či prožívá hledání lásky  po ukončeném předchozím vztahu, v období nejistoty a nedůvěry sama v sebe, každý takový muž či taková žena se mohou v příběhu najít. Frankie a Johny nejsou nepopsané listy – jsou to lidé raně středního věku, které spojuje pohnuté dětství i neúspěšná partnerská historie.


Čerstvě probuzenou láskou poblázněný Johny pod maskou chlapáctví bojuje s vnitřní nejistotou a nedůvěřivá, citově zmatená Frankie mu tedy situaci vůbec neusnadňuje! Vyznání lásky střídají ostré slovní přestřelky, rozchod a konec právě se tvořícího vztahu visí ve vzduchu po celé představení.


predstaveniOkázalé exhibice samčího chlapství se mění v trapasy, ženskou nerozhodnost a zdrženlivost rozleptávají špatně skrývané emoce. Příběh, který zažívají Frankie a Johny, by se mohl odehrát kdykoli a kdekoli. A kolik podobných příběhů se také denně skutečně odehrává!


Nové pojetí režiséra Jakuby Nvoty vneslo do tohoto příběhu prvky absurdního divadla i svěžího humoru (včetně černého), aniž by ubralo z hlavního poselství: demonstrace rozdílnosti i permanentního boje mužského i ženského elementu, které ovšem jeden bez druhého nemohou být…


Máte-li pocit, že tváře Báry Munzarové i Martina Trnavského už znáte dosti důvěrně z televizní seriálové obrazovky, určitě si nenechte ujít podívanou, při které s vydatnou podporou Radima Nováka tito dva nabízejí daleko více odstínů svého hereckého kumštu! Frankie and Johny se hraje v pražském Divadle Kalich.


Zdroj: Divadlo Kalich


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice