Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobové slavnosti s volbou královny Vyšehradu 2007

23. 06. 2007 | Kultura

První čtyři ročníky Dobových slavností se konaly na zámku v Náchodě, minulý jubilejní pátý ročník proběhl na Kunětické hoře. Na letošním šestém ročníku Dobových slavností proběhne volba královny Vyšehradu 2007.


25. 6. 2007 od 19 hodin
Letní scéna Vyšehradu


Charakteristickým znakem Dobových slavností s volbou královny Vyšehradu je, že se nejedná o klasickou volbu miss, ale tato část je vždy zakomponována do určitého historického období . Proto mají soutěžící dívky na sobě dobové kostýmy a i scénář celého večera je komponován jako dobové divadelní představení.


V uplynulých ročnících probíhaly Dobové slavnosti ve stylu gotiky, baroka, renesance, empíru a na Kunětické hoře v období vlády Viléma z Pernštejna.


Volba královny Vyšehrad 2007

V tomto roce, s ohledem na přesun akce na pražský Vyšehrad, se tematika nabídla zcela samozřejmě - přesuneme se v čase do úplných začátků našeho státu – do období prvních českých knížat.


Setkáme se s Libuší, Tetou, Kazi , Bivojem, Nezamyslem. Celou akcí provází Přemysl Oráč ( Marek Dobrodinský) se svým poradcem Chrudošem. Pokud budete ovšem očekávat jen scénické ztvárnění Starých pověstí českých, budete patrně překvapeni. „ Podívali jsme se na toto období z trochu jiné stránky. To období je zejména Jiráskem interpretováno jako zcela ideální doba. Při sledování stavu a kontinuity některých věcí v české politice jsme usoudili, že povaha starých Čechů se asi od té naší dnešní příliš nelišila a tak předvedeme, jak to všechno asi bylo doopravdy. Samozřejmě , že jde o legraci a ne o nějaké historické drama. Věřím, že se budou diváci bavit stejně, jako mi když jsme to připravovali ,“ říká autor scénáře Marek Dobrodinský.


Dívky bude hodnotit porota složená ze zástupců médií, partnerů akce a populárních osobností v čele s předsedou Mudr. Janem Cimickým.


Více informací o Dobových slavnostech a volbě královny Vyšehrad 2007 se dozvíte také u pořadatelské Agentury Veronika.



ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice