Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté

6. 08. 2012 | Kultura
Festival španělské kultury Ibérica 2012 představí své umělce na koncertech v Praze, Brně, Boskovicích a letos poprvé i v Letovicích.

Tématem letošního ročníku festivalu Iberica 2012 je kulturní bohatství Iberského poloostrova, reprezentované tentokrát umělci nejmladší generace. Také proto nese letošní ročník festivalu název Arte Joven (Mladé umění). Pro devátý ročník se pořadatelům jako hlavní hvězdu podařilo získat fenomenální tanečnici Belén López s její skupinou. Ta se blýskne svým vystoupením v pražském divadle Hybernia 17. srpna 2012 i o den později na závěrečném galakoncertu festivalu Iberica 2012 v Boskovicích.

Pravou španělskou atmosféru festivalu Iberica navodí úvodní Sangría party v zámeckém skleníku v Boskovicích, kde účastníky festivalu Iberica čeká tradiční fiesta s ochutnávkami španělských specialit včetně jedinečné domácí sangrie. Program festivalu doprovodí plzeňská salsová kapela Mediterian s kubánským zpěvákem Franciscem Hernándezem.

festival Iberica 2012Po loňském úspěchu se návštěvníci festivalu Ibérica opět mohou těšit na komponovaný pořad “Vracím se pro svá křídla – Vuelvo por mis alas“, věnovaný granadskému básníkovi Federiku G. Lorkovi, od jehož smrti uplyne 18. srpna 76 let. „Základním prvkem představení je hudebně taneční koláž madridské tanečnice Virginie Delgado a kytaristy Petra Víta,“ upřesňuje dramaturg festivalu a zároveň jeden z protagonistů představení Petr Vít. „Básnický text F. G. Lorky v podání Tomáše Hanáka dodává tomuto představení nový, neočekávaný rozměr a barvu.“

„Paralelně s úvodním komponovaným pásmem v Letovicích se mohou milovníci klasické hudby těšit na další pokračování série Ibérica Clásica,“
zve dramaturg Petr Vít na špičkové klavírní duo bratří José Enriquea a Juana Fernanda Morena Gistaínů.

V doprovodném programu festivalu Iberica 2012 je pro diváky připravena výstava fotografií (14.-31.8.) z časosběrného projektu „Flamenco po česku“ fotografa Romana Muchky. Jedná se o výstavu, vypovídající o nesmírné přitažlivosti flamenkového fenoménu, získávajícího stále víc nadšených obdivovatelů i daleko za hranicemi své kolébky, Andalusie. Milovníky filmového umění jistě potěší několik ukázek ze španělské kinematografie v boskovickém kině Panorama.

festival Iberica 2012Součástí festivalu Iberica 2012 budou již tradičně hudební a taneční tvůrčí dílny za účasti tuzemských i zahraničních lektorů. Milovníci flamenkového tance, kytary, perkusí, ale také salsy a argentinského tanga si v Boskovicích opět přijdou na své. Tanečníci a tanečnice se mohou těšit na dvě úspěšné protagonistky předchozích ročníků Anu Cali a Lucíi Guarnido, které tentokrát přijíždějí na Ibériku v roli lektorek. Novou tváří mezi lektory bude také italský kytarista Dario Piga, skvělý interpret a pedagog, jenž studoval flamenkovou kytaru na córdobské konzervatoři.

Milovníky módy čeká opět módní přehlídka flamenkových kolekcí z dílny Lere Lere, zájemce o zdokonalení se ve španělštině zase intenzívní kurz španělštiny pod vedením rodilých mluvčích, organizovaný španělskou kulturní asociací SPAINART.

Více informací a program festivalu Iberica 2012 najdete na www.iberica.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté:

Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté
Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté
Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté
Festival Ibérica 2012 přináší atmosféru Španělska už po deváté
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !