Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Jurt 2013 - Zdravý Život podle přírody

30. 07. 2013 | Kultura
Srdečně zveme všechny příznivce přírodního způsobu života a bydlení, milovníky tradic a tradičních řemesel a hlavně rodiny s dětmi na 1. ročník putovního festivalu hudby, tance, divadla, ekologie, řemesel a přednášek „FESTIVAL JURT 2013 - Zdravý život“, který se koná v Brništi, v areálu lesního Zátiší, dne 3.8. 2013 2013.

Festival Jurt 2013 je jednodenní festival, který se koná u příležitosti vzniku nového ekocentra v Brništi. Hlavním cílem tohoto festivalu je propagace zdravého životního stylu, praktická ukázka života šetrného k životnímu prostředí, a jeho ochrana, sdílení a výměna zkušeností lidí na obou stranách státní hranice. Festival Jurt 2013 je podpořen z Fondu malých projektů Euroregionu Nisa.

Inovativní myšlenkou festivalu Jurt je mobilita. Jako jsou jurty mobilní a lehce ekologicky složitelné příbytky, tak i festival bude mobilní, ekologický a putovní. Na prvním ročníku budeme mít jurt hned několik a postavíme celé jurtové městečko.   

Festival Jurt 2013 - Zdravý Život podle přírodyFestival Jurt 2013 se skládá z několika rovin: workshopů, tržiště řemesel, přednášek a vzdělávání, hudebního a divadelního programu. Zahájení festivalu je v deset hodin, čeká nás bohatý celodenní program vhodný pro všechny věkové kategorie, vstup je zdarma.
Návštěvníci budou seznámeni s různými ekologickými programy, s možnostmi přírodního bydlení, s praktickou ochranou životního prostředí, s ekologicky šetrnými výrobky, s recyklací odpadu,  s možnostmi zdravého jídla a zdravého životního stylu šetrného k okolní přírodě. Pro nejmenší je připraven dětský koutek, několik pohádek, cvičení s příběhem,  řada tvořivých dílen a vzdělávacích aktivit. Na festivalu urt vás čeká hravý, zábavný a poučný den v přírodě a v dobré společnosti.

Program festivalu Jurt 2013:


10.00 zahájení festivalu  AGP band – hudební seskupení Agentury Pondělí, big-beat
11.00 Hana a Jiří Patlejchovi -  přednáška o vermikompostování "žížalí farma"
11.00 Mgr. Irena Kubicová – Veselá jóga pro rodiče s dětmi - cvičení s příběhem pro děti od 3 do 7 let a jejich rodiče. Nácvik základních jógových pozic hravou a zábavnou formou
12.00  Ing. Michal Procházka – přednáška o ekologických stavbách
12.00 Eva Salovová – Po českém obědě jest seděti a tupě zírati (přednáška s ukázkou vaření a ochutnávkou)

12.00 Semínko Země o.s. – Dětství a hrátky půlstoletí zpátky – zábavný hravý pohádkový blok pro nejmenší. Rukodělné dílničky, hry a inspirace – vyzkoušejte si vyrobit lodičku z kůry či oříšku, panenku či skřítka z klacíku, oživit již téměř zapomenuté hry jako čára, krvavé koleno aj., objevte nespočet možností her se dřevem (pár špalků a prken), šňůrkou či lanem.
13.00 Kateřina Horáčková – Zahrada na cestách, Permakultura pro každou jurtubyliny s se
13.00 Rokec a Žužu -  Pohádka o dvou malých cestovatelích, při jejichž dobrodružné honbě za pokladem společně navštívíme Indii, Himaláj, Ameriku, Skotsko a Francii.

14.00 Mgr. Irena Kubicová – Přírodní lékárna (Praktická přednáška o tom, jak pomoci svým dětem při běžných onemocněních díky homeopatii, aromaterapii a bylinek)
15.00 Janočko –  Povídá strom (Povídání o tom, jak stromy rostou, jak se brání, odkud berou energii? Do jaké míry je ovlivňuje okolí a ovlivňuje okolí i jejich energii? Stromový horoskop a jeho využití. Energie dřeva, jejich užití a moc na člověka)

15.30 Mgr. Irena Kubicová - Jóga v trávě - cvičení jemné hatha jógy: nácvik plného jógového dechu, sestava pro povzbuzení naší vnitřní síly, sestava pro protažení celého těla, relaxace. Pro cvičení není nutná předchozí zkušenost s jógou. Jóga v přírodě umocňuje zážitek ze cvičení.
16.00  Mário Bihári a Bachtale Apsa -workshop pro děti
17.00 Katya Dragonfly a Miroslav Jan Kadlec - " Pokec o Životě na Cestě" s krátkými filmy z jejich nomádského života...

18.00 Jan Karko – písničkář s harmonikou. Hudba na pomezí alternativy a folku.  
19.00  Mário Bihári a Bachtale Apsa – koncert (Mário Bihári je výjimečný romský zpěvák, klavírista, akordeonista a klarinetista. Věhlas získal zejména dlouholetou spoluprací se zpěvačkou Zuzanou Navarovou v kapele KOA. Skupina Bachtale Apsa čerpá ve svém repertoáru z lidové hudby balkánských, maďarských, rumunských i slovenských Romů.
21.00   Zhasni – koncert, rock-folk

Workshopy  pro  děti  i  dospělé na Festivalu Jurt 2013:


Festival Jurt 2013 - Zdravý Život podle přírody

-tvoření vinutých perlí
-výroba aromatických mýdel
-Muzikoterapie -  Mário Biháry a Bachtale Apsa
-Malba a tisk na látku
-malba na tělo Henou
-cvičení Veselé jógy
-výroba své vonné aromalampy
-práce na hrnčířském kruhu
-lukostřelba
-výtvarná dílna  
-práce na dřevěném soustruhu na nožní pohon  
-práce se dřevem
-hry pro děti
-práce s ovčí vlnou
-výroba koncovek
-výroba ozvučných dřívek

Po celý den na Festivalu Jurt 2013:


Občerstvení všech chutí
Tržiště tradičních řemesel  
Workshopy ( Kořínek o.s., Cedr o.s., Krásnolipsko o.s.)
Prezentace lesních školek (Lesmír, lesní mateřská školka Liberec)
Tvůrčí dílny (Centrum ochrany přírody Neukirch, kulturní ŠUM o.s.)
Vzdělávací programy pro děti i dospělé (Venkovský prostor o.p.s., Elektrowin, Eko –KOM, )
Dětský koutek pro nejmenší skřítky (DDM Vážka Mimoň, )
Prezentace trinacionální sítě ekocenter TNU
Recyklace odpadu (Ecobat)
Prezentace „Lesnická Botanická zahrada Dresden „
Jurtové městečko (Indios s.r.o, Jurta pro život, Jurta Party, Sapazi Martin Synák, Šamanská jurta)
Na tržišti budete moci ochutnat řadu regionálních potravin. Zvláštní upozornění pro milovníky zmrzliny, na festivale si budete moci vybrat ze 150 druhů zmrzliny (zmrzlina ze Stráže pod Ralskem, výherce regionální potravina 2013)! V čajovně Romantika budete moci ochutnat bio čaje a naživo nám k tomu zahraje Jakub Čapka na sitár.


Navštivte originální festival Jurt 2013 – Zdravý život 3.8. 2013
v Brništi, v areálu lesního Zátiší.

Zdroj, foto: Krásná Jurta

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !