Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album

18. 06. 2012 | Kultura
Nové album i novou kapelu představí jazzový guru Pat Metheny v brněnském Bobycentru. Českým fanouškům tak bude devatenáctinásobný držitel cen Grammy během června nadělovat hned dvakrát.

Nový ansámbl nazval  Pat Metheny příznačně Unity Band – sjednocuje totiž nejen čtyři z největších osobností současného jazzu na cestě ke společnému hudebnímu cíli, ale i veškeré hudební vlivy jeho členů do jedinečného a neopakovatelného stylového formátu. Stejný název nese i album, které oficiálně vychází právě 11. června 2012.

Pat MethenyMethenyho all-star formace s Chrisem Potterem (saxofony a basklarinet), dlouholetým spolupracovníkem Antoniem Sanchezem (bicí) a supertalentem Benem Williamsem (kontrabas) se na svém rozsáhlém celosvětovém turné zastaví 28. června i u nás, aby slavnostně uzavřela letošní ročník mezinárodního jazzového festivalu JAZZFESTBRNO. „Pat Metheny patří k nejrespektovanějším světovým jazzmanům a lepší vyvrcholení letošního ročníku JazzFestu bychom si ani nemohli přát. Představení nového alba je pro nás příslovečnou třešničkou na festivalovém dortu,“ uvádí Vilém Spilka, umělecký ředitel festivalu JAZZFESTBRNO.

Methenyho hudební činorodost je opravdu obdivuhodná a touha objevovat nové hudební obzory, skladatelská plodnost i kapelnické charisma z něj po zásluze dělají jednu z největších osobností současného jazzu. Nejnovější sestava Unity Band letos na jaře natočila eponymní album, které obsahuje devět čerstvých Methenyho skladeb. Ty budou také tvořit jádro programu aktuálního turné.

Pat Metheny a ochutnávka z nového alba:



K založení Unity Bandu inspiroval Pata Methenyho především saxofonista Chris Potter. „Jako fanoušek jsem sledoval, jak se Chris postupně stává jedním z největších hudebníků naší doby,“ vysvětluje Pat Metheny. „A když jsme byli oba pozváni ke spolupráci na debutovém albu Antonia Sancheze, hned mi došlo, že jeho přirozený způsob hraní a frázování se nádherně pojí s mým. Začal jsem přemýšlet, jak na základě tohoto napojení vybudovat společný projekt."

Pat MethenyV průběhu posledních více než tří desetiletí se kytarista Pat Metheny průběžně přibližoval i vzdaloval jazzovému mainstreamu, rozšiřoval a rozostřoval hranice hudebních stylů. Jeho obdivuhodné souborné dílo doposud zahrnuje 19 cen Grammy v 12 samostatných kategoriích, řadu vlivných nahrávek, ceněná sólová alba, filmovou hudbu pro Hollywood, spolupráci s významnými umělci, mezi kterými nechybějí Ornette Coleman, Steve Reich, Charlie Haden, Brad Mehldau, Michael Brecker a mnoho dalších. Jeho kapela Pat Metheny Group, založená v roce 1977, je jediným hudebním tělesem v historii, které získalo ocenění Grammy za sedm po sobě jdoucích nahrávek.

Zdroj, foto: JAZZFESTBRNO

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album:

Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album
Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album
Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album
Hvězdný jazzman Pat Metheny představí naživo v Brně nové album
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !