Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Iberica 2009 hostí jazzmany i flamencové tanečníky

10. 08. 2009 | Kultura
Šestý ročník mezinárodního festivalu iberské kultury Iberica 2009 začíná ve středu 19. srpna v Boskovicích a do soboty 22. srpna nabídne návštěvníkům v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě celou řadu atraktivních koncertů a vášnivých tanečních kreací. Ústředním tématem letošního ročníku je opět temperamentní flamenco a jeho žánrové přesahy. Součástí festivalu Iberica 2009 budou stejně jako v minulých letech taneční a hudební workshopy a bohatý doprovodný program.  

Sergio Pamies:

klavírista, který překračuje hranice jazzu a flamenka


Na festivalu Iberica 2009 se představí mladý granadský pianista Sergio Pamies se svojí kapelou, který patří k nadějné generaci španělských jazzmanů, jejichž přínosem světové hudbě je unikátní spojení jazzu a flamenka. Sergio Pamies už vystoupil na celé řadě pódií a festivalů v Jižní Americe včetně Festival  Internacional de Piano Bucamaranga a Medellin Jazz Fest. Ve světové premiéře navíc uvedl v Teatro del Liceu v Barceloně skvělý Iberica 2009 hostí jazzmany i flamencové tanečníky„Koncert pro piano a orchestr Transformacions“ z pera skladatele Joana Alberta Amargose. Talentovaný klavírista si jazzové obzory rozšiřuje na americké University of North Texas v Dentonu a úspěšně pokračuje v cestě za vlastním originálním zvukem z hranic světů jazzu a flamenka.

Na čtyřech festivalových koncertech Sergia Pamiese doprovodí tanečnice Ana Calí. „Zázračné dítě flamenka“ se může pochlubit nejen cenou z prestižní soutěže Premio Nacional de Danza, ale také účastí na celé řadě stěžejních flamenkových festivalů.

Hudebníci ze zahraničí i domácí flamenková elita


Pro tanečnici Carmen Alvaréz je vedle vášně pro flamenko charakteristická také touha po hledání nových uměleckých spojení a cest. Na pódiu boskovického zámku se Alvaréz potká s  Miguelem Angelem Corralem. Hudebník známý jako „Corralito“ pochází z Granady, vystudoval klasickou kytaru na nejlepších konzervatořích v Madridu a Granadě a flamenkovou kytaru na konzervatoři v Cordobě. Jeho hudba se v duchu letošního dramaturgického záměru festivalu vyznačuje pestrostí, spojuje v sobě flamenko s latinskou hudbou a jazzem.

Hlavní hvězdy festivalu doplní domácí flamenková elita v čele s Lucií Čellárovou, Stankem a Matúšem Kohútkovými. Návštěvníci festivalu si také budou moci poslechnout recitál ze série Iberica Clasica, který proběhne 21. srpna v brněnském Konventu milosrdných bratří.

Je libo flamenko, salsu nebo hru na kastaněty?


Iberica 2009 letos nabídne pět druhů hudebních a tanečních dílem – výuku flamenkového tance, kytary, salsy, perkusí a nově také hry na kastaněty. Workshopy, které povedou lektoři ze Slovenska, Španělska a Kolumbie, se budou odehrávat ve dnech 19. až 22. srpna na boskovickém zámku a v přilehlých prostorách. Součástí festivalu bude také oblíbená degustace španělských vín a kulinářských specialit a promítání španělských filmů.

Festivalové koncerty proběhnou v zámeckém skleníku Boskovicích (19.8.), v Divadle ABC v Praze (19.8.), v brněnském Boby centru (20.8.), v ostravském kulturním domě AKORD (21.8.), bratislavském Parku kultury a oddechu (21.8.), Konventu milosrdných bratří v Brně (21.8.) a na nádvoří boskovického zámku (22.8.), kde se uskuteční závěrečný galakoncert. Více informací o festivalu najdete na www.iberica.cz.

Zdroj, foto: Iberica

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem byla na festivalu Flamenca z Bratislavy....uzasna nadherna podivana
Obrázek uživatelky
profil
navštívit,stojí to za to vidět.Byla jsem loni v Brně na vystoupení ,mimochodem vyhrála jsem lístky v soutěži právě s chytrou ženou ,byl to nádherný zážitek ještě jednou děkuji že mě tyto skvělé stránky umožnily si vystoupení vidět,nádhera
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles