Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je úchvatná aneb (falešné) sólo pro Jaroslavu Kretschmerovou

29. 12. 2012 | Kultura
Komedie Petera Quiltera "JE ÚCHVATNÁ" se odehrává v roce 1944 v New Yorku. Je to příběh skutečně žijící osoby, Florence Jenkinsové. Tato pozoruhodná, poněkud výstřední dáma byla přesvědčena, že vládne výjimečně krásným sopránem. Síle její představy a kouzlu její osobnosti nebylo možno vzdorovat a tak se stalo, že Florence s pomocí hrstky nejvěrnějších (její životní partner St. Claire - neúspěšný anglický herec, džentlmen se slabostí pro dobré jídlo pití a humor, svérázná přítelkyně Dorothy, oddaný klavírista Mac Moon a španělská kuchařka María)uskuteční svůj sen. Přesto či možná právě proto, že její zpěv byl vskutku dost příšerný (jak dokazují dochované gramofonové nahrávky), stane se proslulou a svou zvláštní uměleckou kariéru zakončí nezapomenutelným koncertem v beznadějně vyprodané Carnegie Hall, zahrnuta potleskem, květinami a přízní publika. Hra Je úchvatná o životní radosti,  o fantazii, o podivuhodné síle přátelství a citu, o lidské noblese, toleranci, hravosti i bláznovství.

A jaká byla premiéra komedie Je úchvatná?


Je úchvatnáTakové ovace, jaké doprovázely premiéru komedie o nejhorší operní pěvkyni všech dob Je úchvatná, jsou snem každého divadelníka. Divadlo Kalich se doslova otřásalo v základech pod salvami potlesku a smíchu. Už při samotném představení publikum přerušovalo výbuchy nadšení pěvecké výstupy Jaroslavy Kretschmerové v hlavní roli, při děkovačce si pak diváci dokonce vynutili neplánovaný přídavek.

Jaroslava Kretschmerová si spolu se svými hereckými kolegy Ladislavem Potměšilem, Janem Maxiánem, Naďou Konvalinkovou, Danielou Bakerovou, Lilianou Malkinou či Jaroslavou Brouskovou takovou odezvu bezesporu zaslouží. Po premiérovém představení nás nechala nahlédnout do své herecké kuchyně v  krátkém rozhovoru.


MINIROZHOVOR s Jaroslavou Kretschmerovou

S hudebními komediemi, ba muzikály, máte zkušenost. Už jste někdy musela ale na jevišti zpívat falešně tak jako právě v této hře?
Ne, nemusela. Ale občas se mi to stejně povedlo.

Existuje na to nějaká technika pro člověka, který má hudební sluch a jehož přirozeností je naopak zpívat čistě?
Asi žádná neexistuje. Prostě se to musí nadřít.

Poslechla jste si nahrávky skutečné Florence Foster Jenkinsové, tedy hlavní hrdinky komedie?
Ano, poslechla. Bylo to tak příšerné, až to bylo rozkošné.



Více informací o představení Je úchvatná a termíny se dozvíte na oficiálních webových stránkách Divadla Kalich v Praze.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě hezké představeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byla to moc pěkná výhra a výlet
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice