Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jiřina Jirásková stále exceluje v divadle i v televizi

30. 01. 2008 | Kultura
Herečka Jiřina Jirásková se narodila v Praze 17. února 1931.

Po studiu na pražské konzervatoři účinovala rok v Hradci Králové. V roce 1951 se stala členkou pražského Divadla na Vinohradech, kde působí dodnes. V letech 1990-2000 zde také zastávala Jiřina Jirásková pozici ředitelky.

Mezi její současné inscenace zde patří FAMÍLIE aneb DĚDICTVÍ OTCŮ ZACHOVEJ NÁM, PANE, komedie VRÁTILA SE JEDNOU V NOCI, muzikál DONAHA a nově též VIŠŇOVÝ SAD.

Od května 2007 Jiřina Jirásková exceluje v titulní roli představení Příliš drahá Mathilda, které uvádí pražské Divadlo Blaník.

Herečka Jiřina Jirásková Její výjimečný dramatický a komediální talent se projevil i ve filmu a televizi (SVĚTÁCI, SESTŘIČKY, KŘTINY, FANY, ZÁMEK V ČECHÁCH a řada dalších). V poslední době ji diváci mohou vidět v televizním seriálu POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ.

DIVADLO BLANÍK

Příliš drahá Mathilda
Israel Horovitz

Hrají: Jiřina Jirásková, Vladimír Dlouhý a Veronika Freimanová
Režie: Kateřina Iváková

TŘI LIDÉ ● DVA SVĚTY ● JEDEN BYT


Herečka Jiřina Jirásková Mathilda, šaramantní francouzská dáma, a Chloé, odměřená učitelka jazyků, žijí v pařížském bytě u Lucemburské zahrady. Jejich život se změní v okamžiku, kdy do jejich uzavřeného vesmíru vstoupí Američan Mathias Gold. Detektivní tragikomedie, ve které nikdo není zcela vinen, nikdo zcela bez viny. A jen čas zhojí, překoná a zahladí stopy po všem…

Více informací o divadle Blaník a jeho představeních se také dozvíte na oficiálních stránkách divadla Blaník, Václavské nám. 56, Praha 1.



ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Super herečka zahraje od madam po uklízečku KEKULOVOU
Obrázek uživatelky
profil
prostě PANÍ HEREČKA SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Viděla jsem mimo jiné "Vrátila se jednou v noci".Kouzelné představení,vřele doporučují.Paní Jirásková tam podává /jako vždy/ brilantní výkon.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles