Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně

23. 07. 2016 | Kultura
Hudba byla nedílnou součástí zámeckých slavností i běžného dne tamních obyvatel. Klavíry, spinety, housle a jiné hudební nástroje jsou téměř ve všech expozicích každého z nich. Nejinak je tomu také v případě děčínského zámku.

Děčínský zámek a jeho obyvatelé byli dokonce inspirací Fryderyku Chopinovi. Roku 1835 zde proslulý skladatel pobýval. S jeho pobytem je spojován tak zvaný Děčínský valčík, který umělec věnoval komtese Juže (Josefině) Thunové, dceři tehdejšího majitele zámku. Současné vedení zámku si je vědomo toho, jak silný zážitek z hudby nebo divadelního představení romanticky osvětlené historické prostory mají. A proto každoročně přichystají pro návštěvníky několik kulturních představení pod širým nebem. Letošní léto tomu není jinak a v zámeckých zahradách zazní vedle opery Kouzelná flétna Wolfganga Amadea Mozarta 24. července 2016 také hudba v podání Idy Kelarové, romského dětského sboru Čhavorenge a hudebníků České filharmonie v projektu Romano drom 2016. Jejich společný koncert představí  tradiční i soudobou romskou hudbu dne 11. srpna. Zámek divákům představí i dílo Williama Shakespeare,  konkrétně hru Jindřich VI. První díl uvede Činoherák Ústí nad Labem 21. srpna a 3. září díl druhý. 12. srpna zámek obohatí kulturní program rovněž nočními prohlídkami a 27. srpna zde proběhne Literární Zarafest. Přijďte a zažijte povznášející pocit z nádherné hudby v oduševnělém prostředí.

zámek Děčín„Opravou zahrad děčínského zámku nabyly jeho prostory opět lesku a krásy. Aby si je mohli návštěvníci vychutnat i v netradičních časech a při netradičních příležitostech, rozhodli jsme se, uvést v letních dnech několik kulturních akcí,“ uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku Děčín. „Rádi bychom dopřáli všem, kdo nás navštíví, jakési zastavení se v čase. Protože jak říká básník, vždyť nejenom chlebem, živ jest člověk. Osvětlené zahrady a zámek v letní teplé noci, sklenička dobrého vína určitě zážitek z kulturního představení, ať už v podobě koncertu nebo divadla, umocní. Na tato představení máme velice kladné ohlasy, proto v nich nejenom pokračujeme, ale rok od roku také rozšiřujeme" dodává Iveta Krupičková.

Letní kulturní program na zámku v Děčíně zahájí 24. července 2016 Evropský komorní orchestr EMA společně se sólisty a sborem Evropské hudební akademie Teplice dílem  Wolfganga Amadea Mozarta a jeho  Kouzelnou flétnou. Dirigentem představení je Norbert Baxa a režisérem Martin Otava.  11. srpna rozezní Jižní zahrady zámku strhující tóny  tradiční i soudobé romské tvorby ve společném vystoupení Idy Kelarové, pěveckého sboru  Čhavorenge a hudebníků České filharmonie. 21. srpna a 3. září budou Jižní zahrady patřit Williamu Shakespearovi a jeho hře Jindřich VI. 27. srpen bude hostit již patnáctý Zarafest. Festival věnovaný autorskému čtení.

Letní kulturní program zámku v Děčíně:


24. 7. 2016 od 20 hodin v Jižních zahradách  
Wolfgang Amadeus Mozart: Kouzelná flétna
Operní představení pod širým nebem.
Evropský komorní orchestr EMA, sólisté a
sbor Evropské hudební akademie Teplice
Dirigent: Norbert Baxa, režie: Martin Otava
 
11. srpna 2016 od 20 hodin v Jižních zahradách   
Česká filharmonie - Romano Drom 2016
Čhavorenge – Ida Kelarová
Pěvecký koncert, tradiční i soudobá romská hudba
 
12. srpna 2016 od 21 hodin na zámku    
Noční prohlídky
 
21. srpna 2016 od 20 hodin v Jižních zahradách   
William Shakespeare: Jindřich VI. 1. díl
Činoherák Ústí nad Labem

27. srpna 2016 od 15 hodin v Růžové zahradě
XVI. Literární Zarafest
 
28. srpna 2016 od 10 hodin na hlavním nádvoří
Slavnosti medu a vína
Stánky s vínem a medem, soutěžní ochutnávky,
přednášky o včelařství a další program
 
3. září 2016 od 20 hodin v Jižních zahradách   
William Shakespeare: Jindřich VI. 2. díl
Činoherák Ústí nad Labem

Zdroj, foto: Zámek Děčín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně:

Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně
Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně
Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !