Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kryštof v Opeře? Vyprodáno!

22. 10. 2008 | Kultura

Za čtyři hodiny čistého času se vyprodal unikátní koncert kapely Kryštof ve Státní opeře Praha, kde se představí 1. prosince společně se sborem Alfa Gospel Praises. Kapela zároveň představila novou píseň:  Tak nějak málo tančím.

"Jsme potěšení, že lidé mají takový zájem o naše mimořádné vystoupení," komentoval zpěvák a kytarista Richard Krajčo rychlost, s jakou si zájemci rozebrali 1056 vstupenek na koncert do Státní opery, jehož generálním partnerem je společnost Coca-Cola.

Kryštof v Opeře? Vyprodáno!Kapela koncert organizuje ve své režii a proto sama prostřednitcvím svých webových stránek www.krystof.net dirigovala i předprodej, který rozdělila do dvou fází. Nejprve si lístky mohli koupit fanoušci registrovaní ve fanclubu, zbytek vstupenek ostatním šel do prodeje 6. října.

"Jen za ten jediný den navštívilo naše stránky přes 12 tisíc unikátních návštěvníků, což je náš historický rekord. Je logické, že se na všechny zájemce nedostalo, ale nemusí zoufat - možná se dočkají," naznačuje Krajčo. Už dříve kapela připustila, že zvažuje přidat 1. prosince ještě odpolední koncert tak, jako to Kryštof učinil při mnoha koncertech Akustik Tour po divadlech na podzim 2007. "Rozhodnutí o druhém koncertě v Opeře padne do konce října," podotýká Krajčo.

V den, kdy kapela definitivně vyprodala koncert v Opeře, také představila svou novou píseň Tak nějak málo tančím. Exkluzivní premiéra se uskutečnila na portálu iDNES.cz, který je společně s deníkem MF DNES mediálním partnerem koncertu.

Tak nějak málo tančím bude titulním songem nového seriálu Proč bychom se netopili aneb Vodáci, který Česká televize začne vysílat na jaře 2009. Zároveň to bude pilotní singl z cédéčka se záznamem koncertu ve Státní opeře, který se na pultech obchodů objeví již týden po tomto mimořádném večeru, to jest 8. prosince.

Kryštof v Opeře? Vyprodáno!Kromě skladby Tak nějak málo tančím, zazní Ve Státní opeře v gospelových úpravách spousta hitů kapely Kryštof, třeba Rubikon nebo Obchodník s deštěm. "Chceme hlasy použít i jinak, než jen na odzpívání textů, nahradí třeba smyčce a další nástroje," říká Krajčo. Sbor a kapela se zatím připravují odděleně, několikadenní hlavní soustředění a pilování celého vystoupení je naplánováno do Zábřehu na Moravě týden před samotným koncertem. Gospelový soubor bude kapelu doprovázet minimálně v polovině písniček dvouhodinového show.

Kromě Státní opery se Kryštof na podzim ukáže také ve své rockové podobě. Po třech letech, která vyplnila halovým Rubikon Tour a divadelním Akustik Tour, se kapela vrací do klubového prostředí. Kryštof Mini Club Tour na přelomu října a listopadu zasáhne jedenáct klubů po celé zemi, v Praze se můžou těšit fanoušci na  Lucerna Music Bar. Kapela také připomene atmosféru akustických vystoupení na dvou vystoupeních ve Dvoře Králové nad Labem a v Turnově.

Kryštof v Opeře? Vyprodáno!Kapelu Kryštof tvoří Richard Krajčo (zpěv, kytara), Nikolaj Arichtev (baskytara), Evžen Hofman (kytara), Jakub Dominik (bicí), Nikos Grigoriadis (trumpeta), Nikos Kuluris (saxofon) a Ondřej Kyjonka (pozoun). Jako hosty pro akustické koncerty si kapela zve konzervatoristky Libuši a Hedviku Holišovy (housle).

Kapela Kryštof vznikla v roce 1994. Své první album Magnetické pole vydala o sedm let později. Následovaly další studiové desky V siločarách, Mikrokosmos a Rubikon, který vyšel na podzim 2006. Největší hity kapely mapuje loňské album Poločas/Best Of.

Hudebně pěvecký projekt Alfa Gospel Praises vznikl v dubnu 2006. Sbor založil Simeon Hýbl, který se aktivně věnuje hudbě již od roku 1989 a při studiích ve Velké Británii propadl gospelu. Členy sboru jsou vesměs studenti..

KRYŠTOF AKUSTICKÉ KONCERTY 2008
29.10.2008 - Turnov, KD Střelnice
01.12.2008 - Praha, Státní opera

KRYŠTOF MINI CLUB TOUR 2008
25.10.2008 - Frýdek-Místek, Čeladná
31.10.2008 - Havlíčkův Brod, Effect Music Club
01.10.2008 – Rakovník, Kulturní dům
04.11.2008 - Praha, Lucerna Music Bar
07.11.2008 - Litomyšl, Klub Kotelna
08.11.2008 - Zábřeh na Moravě, Kulturní dům
21.11.2008 – Kadaň, Orfeum
22.11.2008 – Most, Meduza


Zdroj: Kryštof


Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek