Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní dobrodružství s Robinem Hoodem na zámku Loučeň

29. 07. 2014 | Kultura
Na celé prázdniny se přenesl zámecký park na Loučeni do počátku 13. století v Anglii, do doby legend a středověku. Zámek spojuje období Robina Hooda se svojí historií – rodem Thurn Taxisů - a jejich vášní a touhou po dobrodružství. Léto se nese v duchu návratu k romantickým hrdinům.

Návštěvníci mohou zavítat do bájného Sherwoodu za postavami zbojníků, Robina Hooda nebo například Lady Marion, se kterou budou každou sobotu moci putovat za pokladem.  Legendární Robin Hood oslavil i sedmé narozeniny zámeckých labyrintů na Loučeni. Právě k výročí labyrintů tento romantický projekt vznikl.

Loučeňský Sherwood -  návrat k přírodě a evropským legendám


Zámecký park na Loučeni ožije během prázdninových týdnů středověkým veselím. Ve zdejších houštinách postavili své ležení Robin Hood a jeho zbojníci, kteří se hodlají vzepřít zlotřilému šerifovi z Nottinghamu. V zámeckém táboře budou verbovat nové rytíře, cvičit je v lukostřelbě a turnajovém umění, zkoušet jim zbroj a zbraně. Robin Hood a jeho přátelé, Malý John, mnich Tuck a další provedou malé i velké návštěvníky svým divokým královstvím a pobaví je soutěžemi a bojovými šarvátkami.

Letní dobrodružství s s Robinem Hoodem na zámku Loučeň

Bájný Sherwood bude v centrální části loučeňského zámeckého parku a v těchto místech vznikne i lanový park pro děti od tří let a pro jejich hravé rodiče. Dále návštěvníci vyzkouší výrobu keramiky, zhlédnou práci kováře či se osvěží ve středověké krčmě. Aktivnější nadšenci se mohou svézt na koni, podívat se na výcvik dravých ptáků a ženy se na místě dozvědí, jak to chodilo ve středověké domácnosti. Scénky a turnaje jsou připraveny na každou celou hodinu od 11 do 16 hodin. V přestávkách mezi vystoupeními se přítomní budou moci zabavit hodem jitrnicí, soubojem s dřevci na kládě nebo házením kroužků.

Během letních měsíců se mohou návštěvníci každou sobotu zapojit do velkého dobrodružného putování za pokladem Lady Marion. Celá akce se bude podobat „bojovce“ plné zajímavých úkolů. Objevování odvážlivce zavede do sklepa zámku, kde se seznámí s Knihou kouzel a budou moci nahlédnout pod pokličku vaření tajemných lektvarů. Nejmenší se mohou podívat i na výstavu hraček, která bude zpřístupněna v přízemí zámku.

A proč vlastně Sherwoood na zámku Loučeň?


Kolébkou romantismu byla Anglie a prvními romantickými hrdiny novogotičtí rytíři. Z Anglie se romantismus šířil po celé Evropě jako postoj proti salonní nudě a také symbol návratu k přírodě, dobrodružství a k pohybu.


Cestujte v čase a užijte si spoustu zábavy s celou rodinou
na zámku Loučeň


Zdroj, foto: Zámek Loučeň

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
před rokem jsme tam byli - bludištěv a labyrint pěkné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles