Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

LIMONÁDOVÝ JOE aneb Koňská opera v Hudebním divadle Karlín

16. 04. 2007 | Kultura

V hudebním divadle Karlín proběhla premiéra muzikálu Limonádový Joe aneb Koňská opera. Muzikál, který se stal druhou premiérou v 61. divadelní sezoně divadla, které se v říjnu 2006 vrátilo s velkou slávou na původní scénu v Karlíně, do po povodních zrekonstruované historické budovy. Muzikál Limonádový Joe aneb Koňská opera je současně také druhým kusem uvedeným po rekonstrukci divadla.


Kultovní Limonádový Joe za více než 40 let od svého zrodu vůbec nezestárnul. Na rozdíl od jiných starších českých filmů, které jsou poznamenány dobou, je westernová parodie na „kaubojky“ stále živá a svým způsobem dnes i aktuálnější. Brdečka si totiž dělá legraci nejenom z naivních barvotiskových příběhů o „neohrožených mstitelích bezpráví“, ale i z reklamy, tedy z odvětví, které bylo našemu divákovi v roce 1964 zcela „španělskou vesnicí“. Je zajímavé, že původně chtěli tvůrci nazvat svůj nápoj podle nejslavnější „limonády“ Coca Cola a získat tak prostředky k natočení filmu přímo od výrobce. To však tehdejší znárodněná kinematografie nemohla, samozřejmě, připustit. V původním scénáři je stále ještě název Kolakoka – teprve v průběhu filmování se zrodila „průchodnější“ Kolaloka.


Limonádový Joe

Snad žádný jiný film si v historii české kinematografie nevydobyl u diváků takové postavení, jako právě Limonádový Joe, který měl premiéru v roce 1964. Ale nejenom u diváků! Vedle Ceny československého filmového diváka na XV. Filmovém festivalu pracujících v roce 1964 je Limonádový Joe ověnčen i cenami zahraničními: Zvláštní cena poroty Stříbrná mušle na XII. MFF v San Sebastianu 1964, ceny za režii, výpravu, filmové triky a za herecký výkon Miloše Kopeckého v roli Hoga Foga na V. MFF v Panamě 1967, a další.


Limonádový Joe

Je celkem pochopitelné, že Hudební divadlo Karlín, v duchu uvádění největší české muzikálové klasiky, sáhlo právě po muzikálu Limonádový Joe aneb Koňská opera. Doufejme, že se stane takovým diváckým hitem jako se to stalo v případě Noci na Karlštejně, muzikálu s nesmrtelnou hudbou nedávno tragicky zesnulého Karla Svobody. Noc na Karlštejně měla premiéru v červnu 2004 na nádvoří Nostického paláce na Malé straně a do dneška se před většinou vyprodaným hledištěm odehrálo 131 repríz!!!


V současném repertoáru Hudebního divadla Karlín jsou: Limonádový Joe aneb Koňská opera, opereta Netopýr, český muzikál Noc na Karlštejně, světově známé muzikály Zpívání v dešti, West Side Story (plánovaná derniéra – 10. 5. 2007), Jekyll & Hyde a Producenti.


Limonádový Joe Limonádový Joe

Muzikál Limonádový Joe aneb Koňská opera, ve kterém je proti původní filmové verzi 5 nových písní (!) z pera Kryštofa Marka a Adama Nováka, měl premiéru 5. a 6. dubna 2007.


Osoby a obsazení:

Limonádový Joe – Aleš Háma, Lumír Olšovský

Horác Hogo Fogo – Jiří Korn, Václav Vydra

Doug Badman – Martin Sobotka, Marek Vašut

Winnifred – Zuzana Norisová, Linda Rybová

Goodman – Petr Kostka, Ladislav Mrkvička

Tornado Lou – Kateřina Brožová, Tereza Duchková, Markéta Hrubešová

Grimpo – Roman Škoda, Mojmír Maděrič

Banjo Kid – Bohuš Matuš, Jan Urban

Pancho Kid – Václav Vostarek, Rudolf Kubík

Kolalok – Karel Fiala

Šerif – Tomáš Bartůněk, Miroslav Grisa

Barman – Josef Oplt, Oldřich Král


Více o muzikálu Limonádový Joe se dozvíte také na oficiálních webových stránkách
Hudebního divadla Karlín.



V týdnu od 16. do 22. dubna 2007 můžete soutěžit o vstupenky na muzikál Limonádový Joe aneb Koňská oper.


Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pohodový film
Obrázek uživatelky
profil
Kultovní film nšeho mládí. Muzikál jsem neviděla ani na něj do Prahy nepojedu, ale snad ho dnešní herci-pěvci nezkazí, aby diváci odcházeli spokojeni a pobrukvali si známé melodie. Ovšem myslím si, že paní Květu a pana Fialu nahradit nedokáží.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles