Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mezinárodní televizní festival Zlatá Praha se blíží

22. 05. 2008 | Kultura
Do začátku MTF Zlatá Praha zbývají pouhé týdny. Festivalovým děním od 14. do 18. června 2008 ožije pražský Žofín.

Česká televize již za necelý měsíc slavnostně zahájí 45. ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha. Přehlídka nejlepších hudebních a tanečních pořadů napříč hudebními žánry z celého světa se uskuteční od soboty 14. do středy 18. června 2008 v Praze na Žofíně.

Do soutěže je přihlášeno na sto pořadů z 27 zemí. Soupeří spolu ve třech kategoriích: Hudba na obrazovce, Dokumentární pořady o hudbě a tanci a Hudební drama. Snímky bude posuzovat pětičlenná porota, jíž bude předsedat mediální odborník a producent Reiner Moritz z Německa.

festival Zlatá PrahaFestivalovým prologem se 14. června 2008 stane oblíbený Den České televize, sobota plná hudby, tance a zábavy. Na rozkvetlém Žofíně svým vystoupením potěší malé i velké diváky řada tváří známých z televizní obrazovky. Večer završí Slavnostní zahajovací koncert, který v přímém přenosu odvysílá Česká televize. Účinkují Q vox, Kvarteto sv. Vavřince, Triny, Tomáš Kočko a Orchestr.

Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha se může po snadné, rychlé registraci na internetových stránkách festivalu Zlatá Praha či v době konání přímo na místě zúčastnit široká veřejnost. Pro návštěvníky bude připravena videotéka, v níž zhlédnou všechny soutěžní pořady, a vítáni budou také na řadě doprovodných akcí.

V neděli 15. června 2008 dopoledne se v Rytířském sále koná World Music Session se společností Mondomix. Program o etnické hudbě a world music moderuje Petr Dorůžka. Odpoledne od 14.30 hodin v Malém sále Žofína bude věnováno opravdové lahůdce – projekci Mozartovy Kouzelné flétny z Curyšské opery.

festival Zlatá PrahaVystoupení vysílaly dva televizní švýcarské kanály současně, první klasicky z pohledu diváka, na druhém kamera nabízela paralelně pohled do zákulisí. V 17 hodin se pak v týchž prostorách uskuteční setkání se zástupci londýnské Královské opery Covent Garden, kteří představí ukázky ze svých nejlepších zaznamenaných operních a baletních představení. V pondělí 16. června 2008 proběhne od páté hodiny odpolední za osobní účasti umělce Pocta britskému choreografu Christopheru Bruceovi s přednáškou a ukázkami z jeho nejlepších tanečních filmů. Festivalové večery budou od 15. do 17. června 2008 o dvacáté hodině patřit zahraničním televizím. Postupně se představí japonská NHK, indonéská televize TVRI a ruský Telekanál Kultura.

Výsledky soutěže Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha
budou ohlášeny ve středu 18. června 2008 na závěrečné tiskové konferenci od 15 hodin v Paláci Žofín. Zároveň bude promítnut vítězný snímek. Slavnostní předání cen se uskuteční v půl deváté večer ve Velkém sále Žofína za přítomnosti kamer České televize. Bude vyhlášena Grand Prix, porota udělí také tři České křišťály za vítězné snímky v jednotlivých kategoriích.

Mezinárodní televizní festival Zlatá Praha je jedním z nejstarších a nejrenomovanějších televizních festivalů. Jeho první ročník se konal v roce 1964. Delší historií se mezi televizními festivaly může pyšnit pouze Prix Italia (1949), Monte Carlo a Montreaux (oba založeny v roce 1961).


„Hudba, kterou si vychutnáte“



ZUZI
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nepoznám ho
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles