Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miro Žbirka rozehraje koncert ke 40 letům na scéně

1. 12. 2019 | Kultura
Miro Žbirka už v úterý 3. prosince - rozehraje velký koncert v pražské O2 areně, oslaví čtyři dekády sólové hudební kariéry.

Koncertní premiéra ve velkém stylu
První koncert si kapelní sestava speciálně složená ze světových hudebníků odbyla na konci října v Londýně. Před vyprodaným londýnským publikem zahrál Žbirka největší hity a také skladby z posledního Double Alba za doprovodu Blaira Cunninghama (bicí), Robbieho McIntoshe (kytary), Hamishe Stuarta (baskytara), Deana Rosse (klávesy), Pearse McIntyra (kytary) a Roba Casse (kytary, zpěv).

Hosté pražského koncertu
Posledním aktuálně potvrzeným hostem pražského koncertu bude Petr Čech, který už v Londýně absolvoval s kapelou zvukovou zkoušku. Doplní tak seznam již potvrzených hostů - duety zazní v podání Katky Knechtové a skladbě Skúška snov, talentované nevidomé klavíristky a zpěvačky Ráchel Skleničkové Čistý svet, v premiéře zazní skladba Take Me Home, kterou spolu se Žbirkou zazpívá skotská zpěvačka  Eddi Readera k tomu ještě přidá i svůj světově známý hit Perfect.

Miro ŽbirkaTen, co nikdy nepřestal mít rád hudbu
Na hudební oslavu fantastických 40 let sólové kariéry Mira Žbirky v pražské O2 areně zbývají poslední vstupenky. Čím bude výjimečný? Popisuje hudební publicista Honza Vedral z Headlineru, který navštívil londýnský koncert: „Publikem nadšeně přijatá londýnská předpremiéra dobře ukázala, v čem je Žbirkův přístup nejen v kontextu československé populární hudby výjimečný. Žbirka jde hudebně stále dopředu. Obklopuje se lidmi, které vždycky obdivoval a kteří nehrají jen tak s někým. Ta touha neustrnout a netěžit jen z minulosti, je obdivuhodná. A právě díky ní patří Meky stále mezi nejzajímavější a do značné míry i nejinvenčnější tuzemské muzikanty. A přitom je to vlastně jednoduché. Nikdy nepřestal mít rád hudbu."

Praha – 3. 12. 2019
Bratislava – 5. 12. 2019 - vyprodáno
Londýn – 26. 10. 2019

Zdroj, foto: Zbirka.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Miro Žbirka rozehraje koncert ke 40 letům na scéně:

Miro Žbirka rozehraje koncert ke 40 letům na scéně
Miro Žbirka rozehraje koncert ke 40 letům na scéně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !