Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!

20. 09. 2011 | Kultura
Letošní Mistrovství České republiky v moderní magii, které proběhlo o víkendu v Týně nad Vltavou, se otřáslo v základech. Poprvé od roku 1967, kdy je Mistrovství Českým magickým svazem vyhlašováno, mezi všemi nejlepšími tuzemskými kouzelníky zvítězila žena, teprve sedmnáctiletá kouzelnice z Frýdku-Místku Iveta Žvaková.

Iveta porazila svým magickým uměním veškerou kouzelnickou konkurenci a stala se mistryní republiky v jevištní magii. V mikromagii pak zvítězil Miloš Malý. „Iveta je talentovaná kouzelnice, která má opravdu velký potenciál a já pouze lituju, že je až z Frýdku-Místku, protože jinak bych jí okamžitě nabídnul hostování v našem Divadle kouzel,“ říká prezident Českého magického svazu Pavel Kožíšek. Na Mistrovství republiky v moderní magii se přihlásilo 200 akreditovaných kouzelníků. Jejich umění v šesti soutěžních představeních hodnotila odborná porota v základních kategoriích jako je Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!manipulace, všeobecná magie, iluze a mikromagie. Svoje dovednosti na festivalu předvedli i nejmenší kouzelníci ve dvou juniorských kategoriích. Hlavní hvězdou festivalu byl světově proslulý portugalský mág David Sousa, kterému vyprodaný sál na závěrečném galaprogramu hlasitě vestoje aplaudoval.

David Sousa se narodil 30. 9. 1981 v Portugalsku. K šestým narozeninám dostal od rodičů Mickey Mouse Magic Box, podle návodu začal trénovat a naučené kousky pak předváděl rodině. Seznámil se s několika kouzelníky, kteří mu pomohli v dalším vývoji a po zhlédnutí představení Freda Allena se začal věnovat královské kategorii, a tou je manipulace. Ve věku osmnácti let se rozhodl zúčastnit místní soutěže pro mladé talenty v Casino Espinho, kde se svým elegantním vystoupením zaujal, a vyhrál první cenu. Objevoval holubice, karty, spojoval čínské kruhy a končil tím, že vytvořil obrovskou sněhovou bouři z několika kusů papíru. V roce 2000 už David Sousa vystupoval v televizi a brzy nato byl pozván na první mezinárodní Macau Magic Gala. Začal studovat herectví a svá představení prezentoval v barech, hotelích a divadlech. Nikdy nepředváděl stejné představení dvakrát a nikdy také nebyl se svým představením dostatečně spokojen, proto se učil nová a nová kouzla. V roce 2006 se stal mistrem světa. Dnes je známý nejen v Evropě, ale i v Americe a v Asii.


Zdroj: Český magický svaz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!:

Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!
Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!
Mistrovství ČR v moderní magii vyhrála poprvé žena!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !