Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mona Lisa - tajemný příběh tváře z obrazu začíná!

19. 12. 2008 | Kultura
Divadlo Broadway připravuje světovou premiéru původního českého muzikálu Mona Lisa, která se uskuteční 4. března 2009 pod režijní taktovkou Libora Vaculíka.

V hlavních rolích muzikálu Mona Lisa se již nyní můžete těšit na 3 představitelky Mony Lisy v podání Moniky Absolonové, Ivety Pomeje Bartošové a  Dashi.  Dále pak Helenu Vondráčkovou, Hanu Zagorovou, Josefa Vojtka, Petra Koláře,  Petra Muka, Bohouše Josefa a mnoho dalších hvězd českého showbusinessu.

Autor hudby muzikálu Mona Lisa: Bohouš Josef
a hudební dohled: Michal David
Mona Lisa - libreto: Lou Fanánek Hagen
Mona Lisa - kostýmy: Roman Šolc
Mona Lisa - scéna: Martin Černý
Hudební nastudování: Eduard Klezla

Mona Lisa - tajemný příběh tváře z obrazu začíná!


Muzikál Mona LisaPůvodní český muzikál na hudbu Michala Davida a Josefa Bohouše Mona Lisa se odehrává hned v několika dějových linií. V umělecké fabulaci scénáristy a režiséra Libora Vaculíka poodhaluje roušku tajemství vzniku snad nejslavnějšího a nejpopulárnějšího obrazu v dějinách výtvarného umění. Hledá a nachází odpověď  na otázku, kdo je vlastně ona tajemná žena a patří její záhadný úsměv opravdu jí ?
Vedle romantické dějové linie o nenaplněné lásce, o marném pokusu ženy ještě jednou se vzepřít a postavit vynucenému životu po boku manžela vybraného v dobrém úmyslu svoji matkou, se odvíjí i další linie. Dobová freska Itálie v období renesance po pádu rodu Medicejských je pozadím, ve kterém se potkávají dva velikáni italského renesančního umění – Leonardo da Vinci a Michelangelo Buonarroti - protivníci, kteří vedli proti sobě nemilosrdnou umělecko-názorovou válku. Válku, která dnes -  z pohledu uměleckých historiků, neměla ale svého vítěze ani poraženého.

Tvůrci muzikálu Mona Lisa představují Leonarda jako člověka se svými  touhami, výhrami, ale i ztrátami. Představují ho také jako významného architekta, badatele, vynálezce, anatoma, ale především velkého humanistu, který svými ná-zory a širokospektrální tvorbou ovlivnil celou řadu svých uměleckých následovníků. Divák bude mít tedy možnost nahlédnout do dílny génia výtvarného umění z doby renesance, jehož díla zdobí a jsou chloubou mnoha světových galerií.



Vstupenky již v prodeji v obvyklých předprodejích.
Na fotkách můžete vidět zkoušky a přípravu Muzikálu!


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
MUZIKÁL SE MI VELICE LÍBIL SRDEČNĚ DOPORUČUJISmajlík
Obrázek uživatelky
profil
samozřejmě se o ní už napsalo dost a hlavně natočilo!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles