Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Monty Pythonův létající kabaret

14. 05. 2007 | Kultura

Již 17. 6. 2007 proběhne v Divadle Rokoko premiéra inscenace nazvaná prostě Monty Pythonův létající kabaret, která vám prostřednictvím zhruba 20 vybraných skečů přiblíží humor této kultovní britské skupiny komiků. Těšit se tedy můžete na opravdu bezbřehý a místy i brutální slovní i situační humor plný fantazie a nečekaných zvratů.


"Rozhodně se nebudeme snažit o věrnou kopii. Vycházíme z poetiky Monty Pythonů i z literární podoby skečů, televizním zpracováním se necháme inspirovat. Ovšem bude to jen prvotní inspirace - chtěl bych, aby to byl jistý startovní bod, záminka k improvizacím a herecké kreativitě, rozehrávání a chcete-li blbnutí," říká režisér inscenace a umělecký šéf Městských divadel pražských Petr Svojtka.


Kultovní skeče britských komiků Monthy Pythonů
poprvé na českém jevišti!


Monty Pythoni

Pro inscenaci si režisér Petr Svojtka a dramaturg Jiří Janků vybrali takové herce, o kterých jsou přesvědčeni, že se nespokojí s pouhým kopírováním pythonovských skečů, ale budou je na zkouškách tvůrčím způsobem rozvíjet. Dramaturg Jiří Janků k tomu dodává: Počítáme s jejich částečným autorským vkladem. S Vasilem Fridrichem, Radimem Kalvodou a Hynkem Čermákem jsme si již několik inscenací na podobném principu vyzkoušeli v Divadelním sdružení CD 94 a víme, že dar takto pracovat mají. Stejně tak Jiří Hána. Nováčky v tomto směru pro nás budou Roman Štabrňák a Barbora Poláková, studenti DAMU.


Kdo jsou Monty Pythoni?

Pod názvem Monty Python se ukrývá kultovní skupina šesti nekonvenčních britských komiků, autorů a scénáristů, kteří se dali dohromady na konci šedesátých let minulého století. Jejich jména jsou: Terry Jones, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Graham Chapman a Eric Idle. Mezi léty 1969 – 1974 BBC pravidelně vysílala jejich půlhodinový pořad plný bláznivých skečů s názvem Monty Pythonův létající cirkus. Celkem vzniklo pětačtyřicet dílů, které znamenaly revoluční průlom v oblasti televizní zábavy. Bláznivý nespoutaný humor, který si nebral žádné servítky a bezostyšnou legraci si dělal snad ze všeho, našel řadu příznivců nejen v Británii, ale doslova po celém světě. Navíc, jak se zdá, je to humor, který nestárne - přestože od natočení první série uplynulo bezmála čtyřicet let, reprízy seriálu se bez přestání vysílají na televizních kanálech všech kontinentů a rodí se stále nové generace jeho příznivců. Seriál se umístil na pátém místě ankety časopisu TV Guide o nejkultovnější televizní pořad všech dob. Skupina ještě v sedmdesátých letech natočila několik úspěšných filmů - Monty Python: Život Briana, Monty Python a Svatý grál, Smysl života a po té se její členové rozešli.


Monty Pythoni Monty Pythoni














Další zajímavosti o Pythonech:

  • Film Monty Python a Svatý grál byl zvolen nejlepší britskou komedií všech dob.
  • Z původních členů dnes žije již jen 5 – Graham Chapman zemřel v roce 1989 na rakovinu.
  • Většina Pythonů má vřelý vztah k Česku, rádi a poměrně často k nám jezdí. Terry Gilliam V České republice před pár lety natočil svůj film o bratrech Grimmových.

  • Premiéra v Divadle Rokoko proběhne 17. června 2007.


    Hrají: Hynek Čermák, Vasil Fridrich, Jiří Hána, Roman Štabrňák, Barbora Poláková, Radim Kalvoda


    Více o Divadle Rokoko a jeho představeních se dozvíte na oficiálních webových stránkách Divadla Rokoko.


    ZUZI
    Chytrá Žena.cz




    Tento článek také můžete
    * Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
    GOOGLE Přidat na Google
    TISK Vytisknout Linkuj


    Komentáře
    Žádné komentáře
    Aktuální soutěže
    Komerční prezentace
     
     
     
    Náš tip


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !