Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na výstavu o Bohdalové přišel do Divadla Na Jezerce i bývalý prezident

31. 05. 2009 | Kultura
Dárkem Divadla Na Jezerce fenomenální herečce Jiřině Bohdalové k jejím květnovým narozeninám je unikátní výstava fotografií Vaše Jiřina (filmové, divadelní a životní role Jiřiny Bohdalové). Jezerka je jedinou scénou, na které tato herečka účinkuje a kde ji diváci mohou uvidět.
 
„Děkuji, že jsem našla v Divadle Na Jezerce svoji rodinu. Je tady skvělá parta, chodím sem ráda a jsem tady ráda.“ řekla v úterý 26. května při slavnostním otevření výstavy. Více než stovka snímků zachycuje život této jedné z největších českých filmových a divadelních hvězd již od dětství přes první herecké krůčky až po její slavné role a také okamžiky z jejího života mimo film a jeviště.
 
Expozice Vaše Jiřina je Na Jezerce součástí cyklu Paměť divadla a filmu, který připravují Marie Valtrová a Jan Hrušínský. Do foyeru divadla přišli pozdravit Bohdalovou spolu s dalšími známými osobnostmi někdejší český prezident Václav Havel se svojí ženou Dagmar.

Na výstavu o Bohdalové přišel do Divadla Na Jezerce i bývalý prezident Nechyběla tu Simona Stašová, hereččina dcera, a rodinnou sešlost rozšířila Jaroslava Henzelová, sestra Jiřiny Bohdalové. Otevření se zúčastnili také její herečtí kolegové z Jezerky. Výstavu zahájil populární bavič Karel Šíp, který se nedávno oženil a za svědka na svatbě mu byla právě Bohdalová. Houslový virtuóz Pavel Šporcl vzdal herečce hold hudbou. A kromě klasiky jí zahrál i melodii z populárního večerníčkového seriálu Křemílek a Vochomůrka, který Jiřina Bohdalová kdysi namluvila.

O představení, v nichž Bohdalová Na Jezerce hraje, je pokaždé obrovský zájem a jsou dlouho dopředu beznadějně vyprodána. Herečka exceluje v tragikomedii Paní plukovníková jednoho z nejpopulárnějších skandinávských dramatiků Bengta Ahlforse. V příběhu o dědictví plném černého humoru, životního optimismu a lásky podává skvělý výkon v titulní roli vdovy po plukovníku Bergerovi. Ostatně diváci na Jezerce její výkon téměř pravidelně odměňují potleskem ve stoje. V neméně oblíbené hře Lásky paní Katty /136 repríz/ irského dramatika Briana Friela si tato herečka doslova vychutnává situace balancující na tenké hraně mezi humorem a tragédií.

 
Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěšných let!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles