Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osvěžující letní hrátky v Divadle Bez zábradlí

1. 08. 2013 | Kultura
Hrátky milostné, manželské, slovní i hudební nabídne i letos přehlídka Letní hraní v Divadle Bez zábradlí. Od 6.8. 2013 do 9.9. 2013 tu diváci mohou zajít na představení, která jsou v průběhu roku obvykle vyprodána.  V příjemně klimatizovaném divadle vystoupí třeba Simona Stašová, Veronika Žilková, Veronika Freimanová, Karel Heřmánek, Jiří Bartoška, Martin Stropnický a další známí herci. 

Program Letního hraní doplní koncert Roberta Křesťana se skupinou Druhá tráva, kde vystoupí legenda americké country a fenomenální hráč na foukací harmoniku Charlie McCoy, nebo dvě představení 100 let tanga, příběh velké lásky věnované ohnivému argentinskému tangu. Vstupenky lze koupit přímo v podkladně divadla nebo v obvyklých předprodejích.

Zatímco ostatní divadla v létě lákají na otevřené scény s trochu nevyzpytatelným počasím, my zveme na hravé komedie s oblíbenými herci a také na osvědčené zpěvácké a hudební stálice, které zaručeně pobaví,“ říká manažerka Divadla Bez zábradlí Hana Heřmánková. „Diváci tak mají možnost v klidu zajít na představení, na která se během sezóny jen těžko shánějí vstupenky,“ dodává. 

Osvěžující letní hrátky v Divadle Bez zábradlíPatří k nim i rozverná italská komedie Luigiho Lunariho Tři muži na špatné adrese v režii Borise Ščedrina, kterou divadlo uvádí 14.8 2013. Každý ze tří hlavních hrdinů v podání Karla Heřmánka, Bohumila Klepla a Zdeňka Žáka si splete adresu. Skoro nic tu není normálního, ale téměř všechno se dá vysvětlit…  

Ke stálicím programu patří i hra Každý rok ve stejnou dobu autora Bernarda Sladea. Přímo pro Divadlo Bez zábradlí ji nastudoval výborný komediální režisér Jiří Menzel. V hlavních rolích věčných milenců excelují Veronika Freimanová a Zdeněk Žák. Dojemnou komedii o osudové lásce, která se dočkala i slavného filmového zpracování, uvidíme 20.8. 2013.

K oblíbeným milostným komediím patří dále hra úspěšného britského dramatika Alana Ayckbourna Kdes to byl(a) v noci? Opět v suverénní režii Jiřího Menzela ji uvidíme 21.8. 2013 a 5.9. 2013. Vypráví o tom, že právě uvěřitelná odpověď na tuto otázku může být v manželství - za jistých okolností - jednou z těch zdaleka nejtěžších… Hlavních rolí se s gustem ujali Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Veronika Freimanová a Jana Švandová.

Úsměvný pohled do zákulisí divadla těsně před premiérou nabídne komedie Bez roucha aneb Ještě jednou zezadu světoznámého dramatika Michaela Frayna. V příběhu o tom, jak tvrdý je herecký chlebíček a jaká je to zároveň veliká legrace, uvidíme 27.8. 2013Rudolfa Hrušínského, Danu Morávkovou, Josefa Cardu a další výtečné herce, režisérem byl do třetice Jiří Menzel.

Zejména na Karla Heřmánka a Jiřího Bartošku se mohou diváci těšit 9.9. 2013, kdy přehlídku završí hra Milana Kundery Jakub a jeho pán – pocta Denisi Diderotovi. Tuto vtipnou, hravou a moudrou komedii, která je zároveň jízlivou variací na Diderotův osvícenský román Jakub Fatalista, nastudoval Ivan Rajmont.

Herecké hvězdy i hudební evergreeny


Osvěžující letní hrátky v Divadle Bez zábradlíDivadlo Bez zábradlí v rámci Letního hraní uvede také několik koncertů. Robert Křesťan a Druhá tráva spolu s legendou americké country Charliem McCoyem vystoupí 7.8. 2013. Oblíbený písničkář František Nedvěd zahraje a zazpívá 15.8. 2013. A 28.8. 2013 se představí známá skupina Čechomor.

Z hostujících souborů stojí určitě za zmínku „rodinné divadlo“ Martina Stropnického a Veroniky Žilkové, kteří se představí 22.8. 2013 ve hře Apartmá v hotelu Plaza autora Neila Simona. Ve třech příbězích z jednoho luxusního newyorského hotelu hrají i Agáta Prachařová, Vincent Navrátil a Kordulka Stropnická, režii měl Martin Stropnický.

Zcela speciálním hostem bude i představení 100 let tanga, příběh velké lásky, které je na programu Letního hraní 30. a 31.8. 2013. Osm příběhů o hlubokých a vášnivých láskách k tangu doprovázejí dobové záběry a projekce, výtečná taneční i pěvecká vystoupení a hlas italské herečky českého původu Jitky Frantové.  

Zdroj, foto: Divadlo Bez zábradlí

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !