Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oživení Historie na hradě Točník

11. 08. 2016 | Kultura

Rádi navštěvujete hrady a zámky? Máte rádi historii a akce, při kterých se můžete alespoň na chvíli vrátit v čase? Nebo jen plánujete rodině program na prázdniny? Možná právě vám přijde vhod následující pozvánka.

Skupina historického šermu Okořská Garda a hrad Točník vás zvou na „Oživení historie na hradě Točník“. Tato akce se bude konat v sobotu 13. srpna 2016 v době od 10 do 17 hodin. Okořská Garda byla  založená v roce 1998 a v současnosti se specializuje na období 10. - 11. století. Letos vám tu poskytne již čtvrtý výlet do minulosti.

V historickém duchu probuzeném na hradě Točník si najdou zalíbení rodiny s dětmi, páry, jednotlivci i skupiny, pro které jsme připravili zajímavé atrakce. Za halasu šermířských klání nebo při poslechu hudby z dob dávno minulých budete moci navštívit historickou zbrojnici plnou zbraní, zabavit se lukostřelbou nebo se projít středověkým tržištěm, kde Vás celým dnem budou doprovázet ukázky řemesel.

Zajímavé bude i vystoupení kata, jenž vám ukáže, jak tvrdě se trestaly zločiny ve středověku a v neposlední řadě ukázky sokolnictví. Pro děti je připravena střelnice, aréna s dětskými zbraněmi, soutěže, malování na obličeje a další. O další příjemné rozptýlení se postará romantický výhled z hradu na malebnou krajinu či dobová taverna, kde bude pro Vás připravena spousta dobrůtek k pití i snědku.

hrad TočníkMalý závan historie tedy na Točníku dýchne jak na dospělé, tak na děti. K té správné atmosféře přispěje i romantický výhled z hradu na malebnou okolní krajinu. Pokud vás sem vaše kroky ještě nezavály, máte nyní jedinečnou příležitost! Na Zámecké hoře, na horním konci skalnatého žebra, stojí v těsném sousedství hradu Točníku ještě starší hrad Žebrák.

Oba hrady byly založeny při staré zemské norimberské stezce, která spojovala Prahu s Bavorskem. V Čechách se jedná o nejmajestátnější a nejzachovalejší souhradí. Důvodů k návštěvě je tedy více než dost.

Hrady najdete ve Středočeském kraji v okrese Beroun: nad obcí Točník, nedaleko města Žebrák.  Pokud sem vyrazíte autem, parkování je možné na placeném parkovišti 900 m od hradu. Autobus vás doveze na zhruba stejně vzdálenou zastávku Točník.


„Oživení historie na hradě Točník“

v sobotu 13. srpna 2016 v době od 10 do 17 hodin


Zdroj, foto: Garda.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !