Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Percy Jackson: Zloděj blesku - nový dobrodružný film v kinech!

22. 03. 2010 | Kultura

Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je 21. století, ale zdá se, že se starověcí bohové z bájného Olympu rozhodli sestoupit ze svých trůnů a přímo ze stran Percyho dějepisných knížek vstoupit do jeho života.


Percy se  najednou dozví, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh vody a moří, což znamená, že on je polobůh – napůl člověk, napůl bůh.  Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů Zeus Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… bez nadsázky se dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji.


ukazkaNad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky, jeho vlastní život je také v ohrožení a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených, kde se musí naučit ovládat nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy. Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, který je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr.


Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu, která je zavede šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu a do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywoodu. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou musí zachránit ze samých hlubin ohnivého pekla. Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.  


Fantastické dobrodružství natočil režisér Chris Columbus (Harry Potter a kámen mudrců, Harry Potter a Tajemná komnata) podle stejnojmenné knižní série Ricka Riordana. Všech pět dílů se stalo okamžitý bestsellery mezi knihami.


V hlavních rolích uvidíme trojici začínajících mladých herců - Logana Lermana (3:10 Vlak do Yumy) jako hlavního hrdiny Percyho Jacksona, Brandona T. Jacksona (Tropická bouře) jako satyra Grovera a Alexandru Daddario (Bereavement) jako Annabeth, dceru Atény. V dospělým rolích se objeví Sean Bean (Zeus, Lovci pokladů), Pierce Brosnan (Chiron, Mamma Mia), Steve Coogan (Noc v muzeu, Hades), Rosario Dawson (Sin City, Persefona), Catherine Keener (Capote, Percyho matka Sally), Uma Thurman (Kill Bill, Medusa), Kevin McKidd (Chirurgové, Poseidon), Joe Pantoliano (Sopranovi, Gabe) a Jake Abel (Pevné pouto, Luke).


ukazkaFilm Percy Jackson: Zloděj blesku se natáčel především ve Vancouveru, dále v Las Vegas, New Yorku a Nashville. Celosvětová premiéra je naplánovaná na 12. února 2010.  Spisovatele Ricka Riordana, který roky učil řeckou mytologii na střední škole v Kalifornii, napadla myšlenka napsat knihu o Percy Jacksonovi (jež se dočkala čtyř dalších pokračování a velkého počtu fanoušků) při předčítání pohádek o řeckých hrdinech svému synovi. 


"Když mi došly báje, můj syn byl zklamaný. Poprosil mě, jestli bych si mohl vymyslet další příběhy se stejnými postavami. Vzpomněl jsem si, že moji žáci měli kdysi za úkol vymyslet vlastní polobohy, kterým přiřadili i poslání. Tak se mi v hlavě zrodil Percy Jackson se svým úkolem vrátit Diovi jeho kouzelnou hůl. Trvalo mi tři večery, než jsem příběh synovi odvyprávěl. Ten mi potom řekl, že bych to měl sepsat do knihy.”


Hlavní hrdinové:


LOGAN LERMAN (Percy Jackson) vstoupil do hereckého světa jako nejmladší syn Mela Gibsona William ve filmu Patriot. S Gibsonem se potkal I v dalším snímku Po čem ženy touží. Dále hrál ve filmech Kluci v mém životě, Osudový dotek nebo v televizním filmu  Rodinné tajemství. Ve slibné kariéře pokračoval rolí Bobbyho McCallistera v seriálu Jack & Bobby.Poté si zahrál ve filmové adaptaci s názvem Soví houkání, snímku Číslo 23  a remaku slavného westernu 3:10 Vlak do Yumy. Jeho nejnovějšími snímky jsou Bill, My One and Only a Gamer, kde se objeví po boku Gerarda Butlera.
Rodák z Beverly Hills svoji touhu stát se hercem projevil ve věku 2,5 let, poté co shlédl film s Jackie Chanem. Jeho přání bylo vyslyšeno, brzy mu rodiče opatřili agenta a od té doby jeho herecká kariéra začala vzkvétat.
 
BRANDON T. JACKSON (satyr Grover) na sebe upoutal pozornost rolí rappera v hollywoodském trháku Tropická bouře. Tento rodák z Detroitu vyrostl se svými šesti sourozenci v rodině duchovních farářů. Jeho komediální talent se projevoval již v pubertálních letech na různých kostelních oslavách. Veřejnosti se představil jako rádiový moderátor. S rostoucím počtem posluchačů rostla jeho touha uplatnit své komediální přednosti. Proto se přestěhoval do Los Angeles, kde se účastnil četných stand-up show v místních klubech. Díky tomu se dostal k malým rolím ve filmech Ali, 8. míle nebo Nikita Blues. Jeho prvním celovečerním filmem byl snímek Roll Bounce. Co se dalších filmů týče, objevil se v titulech jako House of Grimm, Společné vánoce, Ten největší, Cuttin the Mustard nebo kasovním trháku Rychle a zběsile. V budoucnu ho uvidíme v komediích Tooth Fairy nebo Rogue’s Gallery.  Jackson je velmi úspěšným moderátorem různých televizních pořadů.


ALEXANDRA DADDARIO (Annabeth, dcera Atény) začala hereckou kariéru v roce  2002 rolí pronásledované školačky Laurie Lewis v televizních seriálu  All My Children. Tato role rozhodla, že v 16 letech přestoupila na divadelní hereckou školu, díky které se mohla věnovat herectví jak prakticky, tak teoreticky. V roce 2003 začala tato rodačka z New Yorku dělit svůj čas rovnoměrně mezi televizní obrazovku a filmové plátno. Jejím celovečerním hereckým debutem bylo drama The Squid and the Whale. Dále hrála ve filmech  Bereavement, The Hottest State, The Attic, The Babysitters, krátkometrážním Pitch nebo Jonas Brothers: The 3D Concert Experience.
 Objevila se v několika epizodách seriálů Sopránovi, Law and Order: Criminal Intent, Law & Order, White Collar, Conviction, Damages, Life on Mars a Nurse Jackie.


CHRIS COLUMBUS (režisér/producent) je jedním z nejvýraznějších režisérů současného Hollywoodu a řadí se mezi nejúspěšnější filmaře své generace.
Jeho více než čtvrt století dlouhá kariéra zahrnuje filmy jako Gremlins, Rošťáci, Sám doma 1, 2 a především první dva filmy o Harrym Potterovi.
 Rodák z Pennsylvánie snil jako mladík o práci kreslíře komiksů pro vydavatelství Marvel Comics. Na střední škole začal podomácku točit krátké filmy podle vlastních storyboardů a po střední škole se přihlásil na prestižní newyorskou školu umění Tisch School of the Arts. Nadějný režisér nejprve prorazil jako scénárista. Svůj první scénář ke komedii Jocks prodal ještě na vysoké. Hned po absolvování získal práci na několika scénářích pro společnost Stevena Spielberga Amblin Entertainment.  


V roce 2001 přišla Columbovi do cesty ohromná výzva. Byl osloven, aby režíroval první film o čarodějnickém učňovi s názvem Harry Potter a kámen mudrců. Columbus angažoval naprosto neznámé herce Daniela Radcliffe, Emmu Watson a Ruperta Grinta v hlavních rolích Harryho Pottera a jeho přátel Hermiony Grangerové a Rona Weasleyho. Svým talentem objevovat talentované vystřelil tyto mladé herce mezi elitní hereckou špičku.
 Úspěch prvního dílu přivedl režiséra k dílu druhému, tentokrát s názvem Harry Potter a Tajemná komnata. Na třetím pokračování Harry Potter a vězeň z Azbakánu participoval jako producent.


Percy Jackson: Zloděj blesku je v našich kinech  od 12. 2. 2010


Zdroj: Bioscop.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nic pro mě-fantastické filmy nemusím
Obrázek uživatelky
profil
film byl super, mám ráda fantasy... Harry Potter, Eragorn a Percy Jackson....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Filmek už jsem viděla. Fantasy pohádka pro náctileté. Přesně taková pro jaké mám slabost Smajlík . Dobře jsem se bavila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles