Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvání do galerie

26. 04. 2018 | Kultura

Tímto vás zvu do Galerie 9 ve Vysočanech. Zjistila jsem totiž, že zde probíhají krásné výstavy, takže určitě stojí za to galerii v průběhu roku pravidelně navštěvovat. Galerie 9 se nachází ve vysočanské radnici v Sokolovské ulici. 

Až do roku 1993 neměla Praha 9 jako jediná z pražských obvodů žádnou galerii. V prosinci 1993 získala Galerie 9 prostory v Obecním domě ve Vysočanech, v roce 2004 pak prostory ve vysočanské radnici. Výstavy jsou přístupné ve všední den od pondělí do čtvrtka, v čase od 10 do 19 hodin. Vstup je na všechny výstavy volný. Dostupnost místa je výborná, do stanice Vysočanská jezdí autobusy, tramvaje, metro B. Na webu se dočteme, kdy která výstava začíná, kdy a s kým probíhají vernisáže.

Zatím poslední výstava je věnována tématu - ZÁTIŠÍ.  V encyklopedii se dočteme, že zátiší je umělecké dílo, jež vkusně zobrazuje neživé předměty, obvykle běžné, které mohou být přírodního původu - ovoce, zelenina, rostliny, přírodniny anebo vyrobené člověkem v umělém prostředí - třeba sklenice, dýmky, knihy, nádoby.  Do zátiší mohou být začleněny i motivy živých lidí a zvířat. Nejčastěji bylo a je zátiší zpodobňováno malířsky, ale najdeme jej i v grafice v sochařství, v intarzii a jinde. V Galerii 9 se přesvědčíme, že zátiší je skutečně krásné umělecké dílo. Výstavu připravil Spolek pražských výtvarných umělců a nabídl ztvárnění zátiší v nejrůznějších, klasických i zcela netradičních podobách.  Třeba vás mnou připojené fotografie k návštěvě výstavy naladí.  Výstavu Zátiší v galerii je možné shlédnout do 3. května 2018.

pozvání do galerieDalší květnová výstava v Galerii 9 proběhne v období 10. 5. – 31. 5. 2018.  Název  Family Jam napovídá, že budou společně vystavovat členové jedné rodiny. Do rodiny patří:

Michal Doležal, fotoreportér ČTK, autor fotografií významných sportovních událostí a významných světových osobností, autor záběrů z oblasti společenského a veřejného života. František Králík, malíř a grafik, jež se věnuje krajinomalbě, snovým obrazům a vizím. Jana Přibylová, výtvarnice a keramička, zabývající se užitkovou i volnou keramikou se sochařskými prvky. Markéta Přibylová, výtvarnice a keramička, jež se věnuje autorské dekorativní, užitkové a exteriérové keramice a keramické bižuterii. Naděžda Wittová, průvodkyně turistů, která se celý praktický život věnovala průvodcovské činnosti. Zážitky z cest a dětství jsou inspirací pro její obrazy, dekoraci nábytku, malbu na hedvábí a další všestrannou tvorbu. Jsem přesvědčena, že výstava bude zajímavá. Třeba se tam potkáme.

V Galerii 9 se nachází i kreativní dílna ZASTAV SE A TVOŘ.  Dílna je otevřena každou středu od 17 do 19 hodin a nabízí nám možnost strávit příjemné chvilky při výtvarné tvorbě inspirované uměleckými díly. Program je věnovaný různým výtvarným technikám, pravidelně se zde zpracovávají i náměty k ročním obdobím a výzdobě v čase Vánoc a Velikonoc. Pokud je to v technických možnostech galerie, do programu jsou zařazeny i nové náměty, které navrhnou sami účastníci.                                              

Líbí se mi uvedená anotace na programy:
… „za krátkou dobu můžete z obyčejných věcí vytvořit neobyčejné, na chvilku se odreagovat od denního shonu a ještě si odnést vlastní umělecké dílo“. Dle informací se nejedná o klasický kurs. Kurs je bez poplatku, a je určen pro všechny věkové kategorie. Nabízené výtvarné činnosti zvládne prý opravdu každý, výtvarné nadání se nevyžaduje, důležitá je chuť ke tvorbě. Objednávat se nemusíme, všechny potřebné pomůcky i materiál dostaneme na místě. Akce jsem se zatím nezúčastnila, takže žádné osobní zkušenosti nemám. Jednou za měsíc, ve středu od 19 do 21 hodin, Galerie 9 pořádá „Dámský klub“, který je určen pro ty zájemce, kteří nemají čas v odpoledních hodinách. Do programu jsou zařazovány náročnější výtvarné činnosti.

Návštěvu Galerie 9 mohu jen doporučit.


HankaHH - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozvání do galerie:

Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
Pozvání do galerie
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká pozvánkaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles