Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz

27. 09. 2012 | Kultura
28.09.2012, svátek má Václav

Jako každým rokem se pořádá na náměstí Svatopluka Čecha v Ostravě-Přívoz Svatováclavský jarmark. Chtěla bych vás tímto pozvat na den plný zážitků. Vystupují zde kejklíři, žongléři, šermíři, sokolníci. Dvůr kostela bývá upraven jako knížecí dvůr. Na Svatováclavském jarmarku také můžete shlédnout ukázky dobových bitek, hudby a tanců, které vám předvedou herci pouličního divadla.
Na Svatováclavském jarmarku - uvidíte zde stará řemesla, i jak lidé v oné době žili a jak se bavili. Jakými platidly se platilo. Také si je můžete zakoupit na památku.
Jako zlatý hřeb jarmarku je příjezd svatého Václava a jeho manželky s družinou. Projedou se okolo celého náměstí a ukončení průvodu bude před kostelem. 
Svatováclavský jarmark v OstravěSvatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz je krásná podívaná nejen pro dospělé. Budou zde i stánky s upomínkovými předměty, keramikou, šperky a mnoho jiného. Nebude chybět ani občerstvení. Můžete se s herci vyfotit a tak mít pěknou památku.
Zábavný program Svatováclavského jarmarku v Ostravě-Přívoz začíná v 10.00 a trvá zhruba do 18.00. Na své si přijdou jak děti, tak i milovníci piva. Můžete se zúčastnit soutěží nebo jen tak pozorovat soutěžící. Loni byly i střelby z kuše.
Chodím na Svatováclavský jarmark každý rok a je se opravdu na co koukat. Vždy tam je něco nového a zajímavého. Děti, hlavně kluky, zaujmou šermířské souboje a dílna mistra kata. Děvčatům se budou líbit kostýmy a stánky se šperky. Loni byl pro ně na náměstí i kolotoč. Bývají zde i živá zvířátka.
Herci se dovedou vcítit do svých rolí tak, že uvěříte, že jste se ocitli v oné době. A historická středověká hudba tomu dodává na atmosféře.
Je to skvělý zážitek pro všechny. Tímto se s vámi loučím a snad jsem vás trochu navnadila na akci, která se koná jen jednou ročně.
Přeji krásnou zábavu.
   

Elliz311 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz:

Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz
Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz
Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz
Pozvánka na víkend - Svatováclavský jarmark v Ostravě-Přívoz
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !