Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Praha vytvořila nový rekord: Nejdelší vyvěšený vánoční řetěz

26. 12. 2009 | Kultura

Pražané si poslední adventní neděli užili v originálně romantickém stylu. V parku Stromovka byl za účasti známých tváří vyvěšen lepený papírový řetěz, který si svou délkou vysloužil zápis do Knihy rekordů. Vánoční ozdoba pro hlavní město, na jejíž výrobě se podílely školy, školky i nemocnice z celé Prahy a Středočeského kraje, měří úctyhodných 17 kilometrů a 292 metrů! Vzhledem k použitému materiálu bude k vidění jen tak dlouho, jak dovolí počasí, s prohlídkou proto neváhejte.


Akci Nejdelší pražský vánoční řetěz letos poprvé organizoval Magistrát hlavního Prahy pod záštitou primátora Pavla Béma. Jejím cílem bylo dopřát Praze vánoční svátky ve velkém stylu a zapojit při tom do příprav co nejvíce dětí, protože o nich jsou Vánoce především. Odměnou pro všechny zúčastněné ratolesti byl nejen hezký pocit z vlastního dílka, ale také šance na splnění jejich vánočního přání Pavlem Bémem.


nejdelsi-vanocni-retezDiváky, kteří v mrazivém podvečeru přihlíželi slavnostnímu umístění řetězu ve Stromovce, zahřál nejen horký čaj a svařené víno, ale také pěvecká vystoupení sboru Mráček ze ZŠ profesora Švejcara a Jana Kalouska. Celou show moderoval Jan Musil, který svým projevem příjemně podkresloval vánoční atmosféru.


Děti, které se přišly na vánoční řetěz podívat, se těšily na losování vánočních přání. Poté, co Pavel Bém oficiálně přečetl listinu, potvrzující rekord, se konečně dostalo i na malé nedočkavce. Náměstkyně primátora Marie Kousalíková, herečka Zdeňka Žádníková-Volencová a moderátorka Lucie Koňaříková vylosovaly postupně tři dětská přání, která se pražský primátor zavázal osobně splnit. Úlohou Pavla Béma, který se rozhodl ulehčit Ježíškovi práci, teď bude opatřit LEGO Farma pro Květu Valcharovou, sadu společenských her pro všechny internátní děti ze školy pro sluchově postižené z Prahy 5 a houpačku na hřiště Mateřské školy Jílkova.


Všechno jsou to milá a skromná přání. Trochu jsem se bál, abych nemusel někomu zařizovat třeba cestu na měsíc, přeci jenom takový výcvik pro astronauty nějakou dobu trvá,“ zažertoval Pavel Bém po losování. „Největší radost mám ale z toho, že se děti tak rády a šikovně podílely na výzdobě Prahy. V nich je naše budoucnost, a jestli jim nadšení pro město vydrží, už teď se těším dvojnásob, až tato generace doroste,“ dodal.


Pokud jste se do Stromovky nedostali na slavnostní vyvěšení řetězu, nemusíte zoufat. Uvidíte ho tu přesně tak dlouho, jak vydrží jednotlivé části pospojované dohromady. Vzhledem k vlivům počasí ale určitě neotálejte příliš!


Zdroj: Pražský vánoční řetěz.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skvely napad.......retezec.....a pekvapive dlouhy ........REKORD urcite do Gwinesovky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles