Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přijďte se podívat, Jak se točí Fimfárum!

5. 12. 2008 | Kultura

O tom, že jsme národ kulturně vyspělý, svědčí vynikající české filmy, divadla, hudební scéna a další umělecké obory. A co více – všechny tyto umělecké sféry se stále těší velkému počtu příznivců!

 

Důkazem toho, že české umění stojí za to milovat, jsou kromě jiného také poutavé výstavy, které se skutečně mohou pochlubit notnou dávkou prestižnosti, s jakou bývají provedeny. Jejich návštěvou máme šanci rozšířit si obzory, odnést si silný zážitek, stát se na chvíli přímou součástí umění samého… 

 

Jednu takovou zajímavou výstavu pro vás chystají prostory Novoměstské radnice v Praze, kde bude 10. prosince slavnostně zahájena výstava loutek, rekvizit, dekorací, ale také filmových cen, scénářů… Zajímavostí je, že celá výstava bude spjata s natáčením animovaných filmů na motivy pohádek Jana Wericha Famfárum.

 

Smyslem výstavy bude přiblížit lidem českou animovanou tvorbu, tedy tradiční loutkovou animaci, ve které skutečně vynikáme. Možná budete překvapeni, kolik práce a zručnosti výroba takového animovaného filmu vyžaduje!

 Fimfárum ožívá...

Fimfárum ožívá...
















Všichni účastníci spatří technické návrhy, které předcházejí vzniku loutky a budou mít navíc možnost vyzkoušet si s filmovými animátory samotnou animaci. Pro návštěvníky, zejména pro školy a organizované skupinky, jsou totiž připraveny animátorské dílny, ve kterých bude možné na vlastní kůži vyzkoušet různé animační techniky.

 

Na výstavě si účastníci budou moci prohlédnout také loutky a scény z nového animovaného filmu Fimfárum – do třetice všeho dobrého, konkrétně z pohádky O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl tři syny, kterou před nedávnem dokončila režisérka Vlasta Pospíšilová.


Animované Fimfárum stojí za to

Animované Fimfárum










Návštěvou výstavy rozšíříte obzory nejen sobě, ale také svým dětem. Neváhejte a vypravte se s nimi na výlet do pohádkového prostředí loutek a animace, do světa, kam za normálních okolností nemáme šanci nahlédnout…Výstava potrvá do 15. února 2009!

 

 

Zdroj: Česká televize

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pana Wericha mám moc ráda a Finfárum jsem četla několikrát, na výstavu bych se jela podívet hned, jen škoda že Praha je daleko
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles