Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Quasimodo odhalil svou pravou tvář

23. 07. 2011 | Kultura

Zatímco jejich kolegové si užívají divadelních prázdnin, herci muzikálu Quasimodo stráví léto v Divadle Hybernia. Taneční průpravu ve studiu Dance Station mají úspěšně za sebou, nyní se přesouvají na divadelní prkna.  Kromě pilování choreografie a zpěvu je čekají také zkoušky kostýmů a masek. Aby se jim vše vydařilo, odstartovali maraton příprav na premiéru, která se uskuteční 11. listopadu 2011, slavnostním přípitkem.


Přípravy muzikálu  Quasimodo jsou v plném proudu. A protože nejnovější představení Divadla Hybernia s podtitulem Kdysi se pro lásku umíralo slibuje nejen velkolepý herecký a pěvecký koncert, ale také jedinečnou audiovizuální podívanou, pilně se pracuje na výrobě kostýmů, rekvizit, dekorací a masek.


quasimodoChybět samozřejmě nebudou ani ke slavnému hrbáčovi neodmyslitelně patřící zvony a jejich nezaměnitelný zvuk, které vzejdou z šikovných rukou Michala Trvalce, ani znetvořená tvář hlavního hrdiny a jeho charakteristický hrb. Speciální silikonová maska Quasimoda a jeho hrb jsou dílem maskéra Petra Fadrhonse.


Na promaštěný obličej se ve třech vrstvách nanese silikon a nechá se důkladně zaschnout. Poté se ztvrdlá hmota překryje sádrovými fáči, a to také ve třech vrstvách a vše se pevně uhladí, aby vzniklo sádrové lůžko. Po zaschnutí se pomalu oddělí sádrové lůžko a z obličeje se sloupne silikon. V této fázi je připravený odlitek, který se vylije sádrou, a požadovaná část Quasimodova obličeje potřebná pro modelaci je hotova,“ popisuje proces vzniku zvoníkovy znetvořené tváře Fadrhons, který ve svém oboru není žádným nováčkem.


Jeho um ocenily i zahraniční produkce filmů Hartova válka, Van Helsing či Příběh rytíře. S kolegyní Janou Zahradníčkovou se s pomocí dekorativní kosmetiky Artdeco postará i o dokonalý make-up Esmeraldy, Lili a Guduly a podle návrhů designérského studia Chatty připraví vlasové doplňky a kašírované masky tanečníků.


radka pavlovčinováHistorický román  francouzského spisovatele Victora Huga Chrám matky Boží v Paříži, kterým je muzikál inspirován, je jedním z nejvýznamnějších děl světové literatury. Svou nesmrtelnost si získal především strhujícím zpracováním nadčasových témat – lásky, zrady, žárlivosti i nenávisti. Pohnutý osud ošklivého hrbáče z chrámu Notre Dame v Paříži a krásné cikánky Esmeraldy inspiroval také režiséra Martina Kukučku, který vytvořil spolu se svým kolegou ze známého režijního dua SKUTR, Lukášem Trpišovským, libreto.


Hudbu k muzikálu  Quasimodo složili Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař, pod texty písní je podepsán Petr Kolečko. Choreografie se ujme Jana Burkiewiczová.


Slavnostní premiéra muzikálu Quasimodo v Divadle Hybernia je naplánována na magické datum 11. 11. 2011.


V hlavních rolích se kromě Markéty Procházkové a Radky Pavlovčinové představí Jiří Korn, Ondřej Ruml, Tomáš Trapl, David Kraus, Roman Vojtek, Csongor Kassai, Marian Vojtko, Zdenka Trvalcová a mnozí další. Součástí efektních muzikálových choreografií bude i performance akrobatického dua Dae Men.


Aktuální obsazení muzikálu Quasimodo
Esmeralda – Markéta Procházková/ Radka Pavlovčinová
Quasimodo – Tomáš Trapl/ Csongor Kassai
Pierre Gringoire – Ondřej Ruml/ Radúz Mácha
Claudius Frollo – Jiří Korn/ Marian Vojtko
Matka Gudula - Radka Fišarová/ Vanda Károlvi
Phoebus – David Kraus/ Roman Vojtek
Lily – Zdenka Trvalcová/ Lucia Molnárová/ Kamila Nývltová
Špindíra – Petr Vančura/ Jan Cina


Zdroj: Muzikál Quasimodo


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle