Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech

25. 02. 2013 | Kultura
GREGORIAN – slavné uskupení vokálních zpěváků, kteří převádějí rockové a popové skladby do gregoriánského stylu – se na jaře vrátí zpět do České republiky. Vystoupí zde na dvou exkluzivních koncertech – 24.3. v Praze a 28.3. v Brně. I tentokrát se bude jednat o unikátní koncerty, které propojí mystickou chorálovou hudbu s nejmodernější scénickou show.

Turné začíná již tradičně v Hamburku a bude pokračovat do více než 75 měst, ve kterých poprvé živě představí písně z nového alba Epic Chants a samozřejmě také další hity z jejich širokého repertoáru. Mezi jejich nejznámější skladby patří například „Voyage, Voyage“ (Desireless), „Nothing Else Matters“ (Metallica), „Lady in Black“ (Uriah Heep), „With Or Without You“ (U2), „O Fortuna“ (Carmina Burana) nebo „Hells Bells“ (AC/DC). Na letošních koncertech samozřejmě představí také písně z nového CD Epic Chants.

GregorianLetos Gregorian překvapí také jednou nečekanou novinkou, a to novou sólistkou Evou Mali. S ní rovnou natočili také zbrusu nový klip, na který se můžete podívat zde. Její půvabný, ale silný mladý hlas tvoří s gregoriánským chorálem unikátní kombinaci. Samozřejmě vystoupí také již osvědčená sólistka souboru Amelia Brightman, sestra známé zpěvačky Sarah Brightman. Ačkoliv je méně známá než Sarah, mají obě tyto zpěvačky famózní hlas.

Každé turné Gregorian je vždy technicky dokonalejší a modernější. Používají nejnovější světelnou a zvukovou techniku, srovnatelnou s největšími popovými a rockovými produkcemi. Letošní show Epic Chants Tour se zapíše do Guinessovy knihy rekordů s kuriózním rekordem – pro scénickou koncertní show bude použito 29 dýmostrojů, které dokáží zamlžit velké sály a haly během několika vteřin.

GREGORIAN je fantastický hudební fenomén, kterému se podařilo za více než 10 let úspěšně propojit gregoriánský chorál s prvky současné popové a rockové hudby. Hamburský hudební producent Frank Peterson přišel jako první s myšlenkou přepracování hudebních hitů do stylu, který se blíží zpěvu středověkých mnichů. Během desetiletí se GREGORIAN stali se svým neopakovatelným mystickým zvukem a s více než 6ti miliony prodaných alb velmi žádaným a vyhledávaným uskupením. Jejich koncerty vidělo již přes 1,3 milionu lidí a ve svém žánru nemají žádnou konkurenci.

A co je to Gregoriánský chorál?

Gregoriánský chorál je jednohlasý latinský zpěv Římskokatolické církve bez doprovodu nástrojů, nazvaný podle papeže Řehoře Velikého (kolem 540-604). Jedná se o nejstarší formu, jež se až dodnes uchovala beze změn.

Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně v celé síti TICKET ART.



Zdorj, foto: Gregorian


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech:

Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech
Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech
Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech
Slavní GREGORIAN vystoupí v ČR na dvou exkluzivních koncertech
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máme doma taky Cd i DVD..je to krásná,uklidňující hudbaSmajlík..ale koncert musí být super
Obrázek uživatelky
profil
JEJICH CD-ČKA, JSOU OPRAVDU VYNIKAJICI, VRELE DOPORUČUJISmajlík, ZAŽITEK PLNY EMOCI
Obrázek uživatelky
profil
na to bych ráda šlaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles