Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatovavřinecké slavnosti 2012 s tradičním průvodem městem Hodonín

3. 08. 2012 | Kultura
Tradiční a nejnavštěvovanější kulturní akce ve městě Hodonín - konající se na počest sv. Vavřince, patrona římskokatolického chrámu v Hodoníně, se uskuteční v termínu od 10. do 13.8. 2012. Čtyřdenní pestrobarevná programová nabídka má charakter městských slavností, přičemž dominantním prvkem je Svatovavřinecký lidový jarmark a Svatovavřinecké hody.

Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012 – program:


Zahájení Svatovavřineckých slavností proběhne v pátek 10.8. 2012 v 17:00 hod. otevřením historického ležení. V prostorách před obchodním domem Iro bude pro návštěvníky připraven bohatý program jako rytířský turnaj v plné zbroji, kejklíř a žonglér, střelnice z luku a kuše, srážení draků, výstava zbraní, katovna, krčma a mnoho dalšího.

Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012Ve večerních hodinách se mohou návštěvníci akce s názvem Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012 těšit na již 11. Hodonínský Vavřínek, kde se tradičně představí country skupina Countrio. Letošním hostem Vavřínku bude folkrocková skupina Fleret, která vystoupí v pátek od 21:00 hod. Dále se představí skupina Želví Nervy, Black and White (taneční skupina) a Black and Brown (ukázky westernových dovedností).

V sobotu 11.8. 2012 otevře Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012 již tradičně historický průvod, který se v 9:00 hod. vydá od Kulturního domu v Hodoníně přes pěší zónu, Národní třídu na náměstí. Letošní program akce Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012 je rozložen na více místech v prostorech náměstí.

Na parkovišti u obchodního domu Iro se bude nacházet historické ležení, kde od 10:00 hod. bude probíhat bohatý program. Vedle kostela si na své přijdou děti. Zde organizátoři akce Svatovavřinecké slavnosti připravili nejrůznější soutěže, hry, malování na obličej, cirkusové dovednosti….

Program na hlavním pódiu začne ve 14:00 a pokračuje až do večerních hodin, kdy vyvrcholí exkluzivní ohňovou show Loď duchů ve 23:50. Po celý den je připraven pestrý program. Návštěvníci Svatovavřineckých slavností se mohou těšit např. na vystoupení Petry Janů ve 21:00 hod., na šermířskou veselohru Landsknechti, muzikálové melodie v podání komorního symfonického orchestru Kokosy, chybět nebude ani tanec se psem, taneční vystoupení Ac K.I.S. Intensive Hodonín nebo Michal David Revival, Železný Zekon, bubenická show skupiny Wild Sticks a mnoho dalšího.

Nedělní hodová část slavností bude zahájena v 10:00 hod. Mší svatou na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince, za účasti krojované mládeže. Ve 13:00 hod. vystoupí cimbálová muzika Lalia, ve 14:45 hod. vychází krojovaný průvod od Galerie výtvarného umění na Masarykovo náměstí v Hodoníně, kde v 15:30 hod. proběhne tradiční žádání starosty o povolení hodů. Na hodové zábavě budou k tanci a poslechu hrát cimbálová muzika Lalia a dechová hudba Skaličané.

Hodové dozvuky se uskuteční v pondělí 13.8. 2012 od 19:00 hod. průvodem dívek v chlapeckých krojích od KD Hodonín po pěší zóně a Národní třídou na náměstí „pod zelené“. V 19:30 hod. zakončí celé slavnosti taneční zábava za účasti krojovaných a maškarních skupin. K tanci a poslechu hraje DH Skaličané.

Vstup na páteční, sobotní a pondělní program je zdarma.
Svatovavřinecká hodová zábava vstupné 50,- Kč

Svatovavřinecké slavnosti Hodonín 2012 se uskuteční v termínu od 10. do 13.8. 2012


Zdroj, foto: DK Hodonín

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Svatovavřinecké slavnosti 2012 s tradičním průvodem městem Hodonín:

Svatovavřinecké slavnosti 2012 s tradičním průvodem městem Hodonín
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !