Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svět knihy Praha 2010

5. 05. 2010 | Kultura

Ve dnech 13. - 16. května 2010 se na Výstavišti Praha - Holešovice koná 16. mezinárodní knižní veletrh a literární festival.

Hlavní téma letošního ročníku je -

"Rosteme s knihou – literatura pro děti a mládež, Literatura a sbližování kultur."  

Pokud navštívíte veletrh, čeká na vás opravdu pestrý a zajímavý program. Jsou připravena setkání se spisovateli, autogramiády, diskuze, výstavy, předčítání.. Děti se mohou zúčastnit různých soutěží, her, malování, řešení hádanek, hlavolamů, divadelních představení, setkání s kouzelníkem a mnoha dalších akcí.

Ze známých osobností můžete na veletrhu potkat například Vladimíra Železného, který zde pokřtí svou novou knihu, svá díla bude prezentovat i Bára Nesvadbová. Michal Horáček a Petr Hapka připravují autogramiádu a ochotně se podepíší všem zájemcům do nového zpěvníku, který společně vydali. Setkat se můžete i s významným českým fotografem svet-knihyJanem Saudkem, Zdeňkem Pohlreichem, Lubou Skořepovou nebo Lívií Klausovou. A pokud se zajímáte o zdravou výživu, pak můžete ochutnat lahodné sušenky, které pro vás napekla sama odbornice na biovaření a autorka Biokuchařky - Hanka Zemanová.

Témata doprovodného literárního festivalu jsou vybírána především s ohledem na atraktivitu a předpokládaný zájem široké veřejnosti a nabízejí programovou inspiraci vystavujícím nakladatelům:
Literatura a sbližování kultur — v roce, který UNESCO vyhlásilo „Mezinárodním rokem sbližování kultur“, jsou připraveny pořady a programy věnované významné úloze literatury v rámci vzájemného poznávání rozličných kultur.

svet-knihyRosteme s knihou - téma, jež pravidelně doprovází literární program veletrhu, v roce 2010 zvýrazní ve větším měřítku tvorbu pro děti a mládež. Součástí programu bude prostor s názvem Svět knihy dětem, kde bude probíhat doprovodná filmová přehlídka, literární soutěže, setkání se spisovateli a ilustrátory, dílny, výstavy ilustrací a knih, multimediální prezentace. Součástí prostoru bude i knihovna s mezinárodní dětskou literaturou. Odborný program věnovaný této problematice nabídne setkání s lidmi, kteří se zabývají podporou četby v jednotlivých zemích, na veletrhu představíme mezinárodní projekt EU Read, jehož členem je i kampaň Rosteme s knihou. Poprvé proběhne na veletrhu předkolo plánované celonárodní soutěže Souboj čtenářů, jež je inspirována mezinárodní soutěží základních škol ve frankofonních zemích tzv. Bitvou knih. Velmi zajímavá bude výstava knih oceněných prestižní mezinárodní cenou Ragazzi od roku 2000 zapůjčená z italské Bologne a ze Švédska získané knihy oceněné Cenou Astrid Lindgrenové.

                         

Zdroj: Světknihy.cz

    

         Hanka 
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším. Navštěvuji se synem (4) veletrh pravidelně. Je to opravdový svátek pro knihomily Smajlík (ale ten průvan v peněžence už tak pěkný není Smajlík) Do Prahy to mám 100 km a tohle za tu cestu rozhodně stojí.
Jinak knižní veletrhy (i když v menším měřítku) jsou po celé republice. Stačí chvilku pátrání po netu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak to bohužel, budu na opeaci, tey úplně jiné starosti a do Prahy bych stejně nejela, n to je škoda peněz a času.
Obrázek uživatelky
profil
Prodám dvě jednodenní vstupenky na tento knižní veletrh, možnost vstupu v kterýkoliv den (13. - 16. května).Cena 100 Kč. Tel. 604918929
Obrázek uživatelky
profil
A kde by se měl konat?
V Horní Lhotě? Na veletrh musí bý prostory.
Proto jsou podobné akce většinou v Praze a Brně.
(Nejsem z Prahy)
Obrázek uživatelky
profil
Tak to bych si užila! Jenže se veletrh koná v Praze, takže po nás ostatní jen v říši snů. No jo, Praha je republika v republice.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles