Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V pražské Lucerně proběhne 29. března Koncert pro Japonsko

26. 03. 2011 | Kultura

Uctivost, spolehlivost, přátelskost a důstojnost v lidech, stejně jako podmanivá krása země. To jsou společné vzpomínky členů několika tuzemských kapel, které v posledních letech vyjely na turné do Japonska. Do téhož Japonska, které v tuto chvíli pustoší nedozírná přírodní a ekologická katastrofa.


A právě kapely Vypsaná fiXa, Už jsme doma, Sunshine, Psí vojáci a uskupení Papaya Paranoia v Česku usazené japonské rockerky Yumiko Ishijima stojí vedle Česko-japonské společnosti a agentury Ameba Production za benefičním KONCERTEM PRO JAPONSKO, který proběhne v úterý 29. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Večer, který nabídne vedle koncertů zmíněných kapel i projekce dokumentů o jejich cestách po Japonsku, začne v 18 hodin a vystoupí na něm například i propagátor česko-japonských vztahů a podnikatel v cestovním ruchu Tomio Okamura.


koncert-pro-japonskoVýtěžek ze vstupného poputuje na fond Česko-japonské společnosti, určený na pomoc obětem a zmírnění následků právě probíhajících katastrof. Z něj bude hrazena obnova poničených míst nebo ozdravné pobyty obyvatel z postižených oblastí například i v České republice – přesně dle konkrétních potřeb japonských partnerů.


S tímto způsobem konkrétní podpory máme zkušenost po zemětřeseních v 90. letech. Pro Japonsko je důležité mít pomoc zvenčí pod kontrolou – přesně pojmenovává věci, jež nutně potřebuje. Odpovídá to mentalitě Japonců,“ říká Robin Šóen Heřman z Česko-japonské společnosti. Všichni zúčastnění umělci, stejně jako pořadatelé a pracovníci, se vzdali jakýchkoliv nároků na honorář.


Vstupenky v ceně 200 Kč jsou k dispozici od 17. března na ticketsforpeople.cz, případně v ceně 250 Kč přímo na místě.  Zájemci, kteří chtějí fond podpořit, ale nedostanou se na Koncert pro Japonsko, mohou zakoupit tzv. Symbolickou vstupenku rovněž v hodnotě 200 Kč – veškerý výtěžek opět poputuje na fond pro oběti zemětřesení. Další informace na Koncert Pro Japonsko.cz, kde budou během příštího týdne soustředěny informace i o všech dalších možnostech pomoci Japonsku a jeho obyvatelům.


Podle Robina Šóena Heřmana z Česko-japonské společnosti začaly přípravy dobročinné akce hned druhý den po ničivém zemětřesení a následné vlně tsunami. Ačkoliv i japonská média zmiňují fakt, že Japonci mají vybudovaný kvalitní záchranný systém pro případ podobných tragédií, podobně vyjádřené podpory si Japonci velice váží a je pro ně velikou vzpruhou. Dodejme, že přírodní katastrofa se bezprostředně dotýká téměř 600 tisíc Japonců.


vypsaná-fixa-skupinaDo našich úvah, jak co nejefektivněji zorganizovat pomoc, zavolal Michal Thomes s myšlenkou uspořádat benefiční Koncert pro Japonsko. Okamžitě nás ta myšlenka nadchla, protože podobné akce mají kromě hmotného efektu i ohromnou duchovní a symbolickou sílu,“ dodává Robin Šóen Heřman.


Michal Thomes z agentury Ameba Production, který loni na podzim absolvoval japonské turné s kapelou Vypsaná fiXa, za pořadatele doplňuje: „Chování lidí z tamní skupiny Doping Panda, s níž jsme koncertovali, pořadatelů, publika a vlastně všech lidí, které jsme potkali na naší cestě, bylo z pohledu Středoevropana výjimečné. Nedávná a stále probíhající tragédie nás zasáhla niterně. S koncertem jsme proto ani chvíli neváhali.


Veliké poděkování za nezištný přístup patří rovněž kapelám Už jsme doma, Sunshine, Psím vojákům a Papaya Paranoia, stejně jako společnosti Lucerna Barrandov a desítkám dalších firem a lidí, kteří se podílejí na zdárném výsledku benefičního


Koncertu pro Japonsko.KONCERTEM PRO JAPONSKO, který proběhne v úterý 29. března ve
Velkém sále pražské Lucerny


Zdroj: Koncert Pro Japonsko.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !