Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veletrh ANTIQUE ozdobí starožitné šperky

5. 05. 2010 | Kultura
Symbol bohatství, důkaz citu, objekt lásky i nenávisti či „pouhá“ ozdoba - jen stěží najdeme v historii lidstva předměty, které by vzbuzovaly silnější emoce, obdiv a touhu, než jsou šperky. Podmanivá krása drahých skvostů už po staletí uchvacuje ženy i muže po celém světě a není tedy divu, že to budou právě šperky, které symbolicky ozdobí jubilejní 25. jarní veletrh starožitností ANTIQUE. Od 13. do 16. května, v Novoměstské radnici na Karlově náměstí, představí na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky starožitné šperky všeho druhu.

„Šperky v sobě snoubí mimořádný umělecký a řemeslný um s vysokou hodnotou drahých kamenů a ušlechtilých materiálů. Stejně jako všechno ostatní podléhají také šperky diktátu módy, ale dokonale zpracované kousky zůstávají nadčasové a jejich němá výpověď o době, místě či příležitosti jejich vzniku jen podtrhuje jejich hodnotu,“ vysvětluje prezidentka pořádající Asociace starožitníků Simona Šustková.


Veletrh starožitností ANTIQUE se z důvodu rekonstrukce Výstavní síně Mánes nově uskuteční v historických prostorách Novoměstské radnice. Vedle obvyklé nabídky starožitného nábytku, obrazů, sošek a rozmanité kolekce skla a porcelánu se budou moci návštěvníci seznámit s proměnami šperku v průběhu staletí. Sběratelé i laici se budou moci nechat okouzlit ornamentalikou secese, jednoduchostí a elegancí stylu art-deco, chybět nebudou výtvory předních klenotnických značek a zastoupeny budou samozřejmě i rozličné šperky se slavným kamenem „barvy holubičí krve“ – proslulým českým granátem.

Veletrh ANTIQUE se těší přetrvávajícímu zájmu veřejnosti i přízni odborníků především díky kvalitě vystavovaných a prodávaných exponátů, na kterou pečlivě dohlíží pořádající organizace Asociace starožitníků. „Veletrh může směle konkurovat několika aukcím najednou, zejména v oblasti užitého umění. Pro návštěvníky je to výjimečná příležitost setkat se zde s 60 obchodníky z celé republiky, pohovořit si s nimi o starožitnostech, moci porovnávat a především strávit příjemný čas v inspirativním prostředí mezi krásnými věcmi,“ láká Simona Šustková.

I v nových prostorách bude pokračovat oblíbená a hojně využívaná tradice bezplatného odborného poradenství, kdy mají návštěvníci veletrhu možnost využít služeb znalce. Vystavovatelé se pro změnu dočkají tradičního slavnostního udílení cen za nejlepší expozici a exponát veletrhu.  

Asociace starožitníků, která již po pětadvacáté pořádá veletrh starožitností ANTIQUE, se jako první z postkomunistických zemí stala vedle nejprestižnějších starožitnictví světa členem organizace C.I.N.O.A. Tato organizace mezinárodního rozsahu sdružuje obchodníky s uměním, mapuje trh se starožitnostmi a napomáhá obchodu s nimi. V souladu s tím usiluje i Asociace starožitníků o rozvoj českého trhu, aby nebyl zaplaven neznačenými falzy a napodobeninami a aby peníze uložené do starožitností byly dobře jištěnou investicí. Skrze svou Rudolfinskou akademii vzdělává, neboť vzdělání v oboru je jednou z podmínek pro orientaci na trhu se starožitnostmi a vhodné investování. V neposlední řadě se snaží i o propagaci vztahu lidí k našemu kulturnímu dědictví. 

Zdroj: Asociace starožitníků

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.........jeden takovy sperk-pavoucka jsem ztratila z retizku -byl to darek od tety Moc mi to mrzi jeste dnes
Obrázek uživatelky
profil
také šperky sú krásne
Obrázek uživatelky
profil
je vidět krásná zlatnická práce. Většinou jsou jen na uložení a obdivování, na nošení moc nejsou. Snad ještě náušnice se dají nosit.
Obrázek uživatelky
profil
starožitné šperky jsou moc krásné,dýchají z nich dávné časy a tajemství Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles