Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veletrh neziskovek dospělé inspiruje a děti pobaví

27. 04. 2013 | Kultura
Dvě stovky českých neziskovek, pohádkový dětský koutek, netradiční občerstvení či možnost výhry zajímavých cen čeká na návštěvníky již 14. ročníku veletrhu neziskových organizací NGO Market 2013. Účast na akci, která se uskuteční 3. května v Národní technické knihovně v Praze, potvrdili mimo jiné Jaroslav Dušek, Jan Hřebejk či spisovatelka Ivona Březinová. Vstup je tradičně zdarma.

„V letošním roce se snažíme program NGO Marketu pro návštěvníky co nejvíce zatraktivnit. Řada neziskových organizací zareagovala na naši výzvu atraktivně zpestřit prezentaci svých aktivit, takže věřím, že se návštěvníci nudit nebudou,“ slibuje za pořádající Nadaci Forum 2000 hlavní koordinátorka projektu Ester Pěkná.

Veletrh neziskovek dospělé inspiruje a děti pobavíA nudit se nebudou ani děti. Pro ty nejmenší bude nachystán dětský koutek s pohádkovým nádechem, hlídat a bavit je totiž budou pohádkové bytosti a historické postavy Zlatého pruhu Polabí. Ty starší si pak jistě nenechají ujít divadelní představení známé pohádky ve znakové řeči, seznámení s lední medvědicí Paulou z Greenpeace anebo praktické ukázky zpěvu a tance jejich nadaných vrstevníků. O tom, že kniha může být nejlepší přítel člověka již od raného věku, návštěvníky přesvědčí přednáška o významu čtení pro děti spojená s prezentací projektu Celé Česko čte dětem. Nejen dětští návštěvníci pak jistě přivítají jednu z novinek letošního ročníku, jíž bude slosování zajímavých cen věnovaných samotnými neziskovkami. Při troše štěstí mohou návštěvníci od vystavujících organizací získat různé ceny od květin, poukazů na oběd, vstupenek na české hrady a zámky přes CD klasické hudby, originální šperk až po umělecké fotografie či kurzy osobního rozvoje.

Medvědice Paula, Dušek s Hřebejkem či bazar s oblečením

Tak jako v předchozích ročnících, i na letošní veletrh zavítají známé osobnosti z řad umělců. Návštěvníci se tak mohou potkat např. s hercem Jaroslavem Duškem, který v rámci doprovodného programu představí na speciálním workshopu svou originální vizi fungování neziskového sektoru. Účast na akci potvrdili také patroni Alzheimer Nadačního fondu, režisér Jan Hřebejk a spisovatelka Ivona Březinová, která bude předčítat ze své nové knihy. Veletrh neziskovek dospělé inspiruje a děti pobavíPo celý den bude navíc společnost Sue Ryder pořádat na svém stánku bazar s oblečením, Ekologický právní servis bude provozovat mobilní právní poradnu, společnost Fokus přivítá návštěvníky ve své psychomaringotce a Městská knihovna v Praze přistaví minibus jménem Oskar plný knih s neziskovou literaturou. Na vyhládlé návštěvníky pak budou připraveni specialisté na „mrkvovou stravu“ ze společnosti HotKarot či zástupci projektu Secret of Raw (Tajemství syrové stravy), který přináší životní filozofii zdravého stravování, jež má pozitivní dopad jak na tělo, tak i na duši.

Na letošním veletrhu se představí celkově 200 neziskových organizací, jejichž pole působnosti se pohybuje od sociálních služeb přes podporu demokracie a lidských práv až po vzdělání, výchovu či ochranu životního prostředí. „Těším se, že se letošní NGO Market opět ponese ve znamení posilování občanské společnosti a že se Národní technická knihovna stane během konání veletrhu ideálním prostorem pro setkávání lidí, kteří jsou v této oblasti aktivní a kreativní,“ dodává Alena Novotná z pořádající Nadace Forum 2000.

Veletrh se otevře veřejnosti 3. května 2013 v 11:00 hodin

a své „brány“ uzavře v 18:00 hodin.


Zdroj, foto: NGO Market


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !