Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka

3. 11. 2012 | Kultura
Mezinárodní hudební a taneční festival dětí a mládeže Podzimní pohádka letos již po osmé slavnostně završil přehlídku mladých talentů. Během festivalu měli diváci možnost sledovat hudební, taneční a pěvecká vystoupení dětských souborů z Čech, Ruska, Slovenska, Ukrajiny a Izraele.

Slavnostní zahajovací koncert proběhl 29. října v DK Teplice. Dvacet účinkujících souborů zde předvedlo své nadání a mistrovské umění v rozmanitých tanečních, hudebních a pěveckých žánrech. V závěru přehlídky vystoupili všichni účinkující naráz a zaplnili celé jeviště sálu teplického kulturního domu.

Podzimní pohádkaPřehlídku těch nejlepších čísel pak mohli vidět diváci v Praze během závěrečného galakoncertu, který se uskutečnil 31. října v Národním Domě na Vinohradech. Velkolepé vystoupení strhlo diváckou pozornost a zasloužilo si upřímný potlesk.
Nejlepší soubory vybírala porota složená ze zasloužilých umělců z Česka a Evropy v čele s předsedkyní choreografické poroty Mgr.Miroslavou Pešikovou -národní umělkyní Československa. Slavnostního koncertu se mimo jiných zúčastnili vážení hosté jako europoslanec Ing. Jaromír Kohlíček, CSc., představitelé velvyslanectví Ukrajiny v Čechách, Ruského centra kultury a vědy v Praze a Ukrajinského národně - kulturního centra.

Na závěr mezinárodního podzimního svátku byly všem účinkujícím uděleny ceny. Cenu 1 laureáta ziskal choreografický ansámbl „NEPOSJEDY“ (Rusko), národní ansámbl tance „ORLJONOK“ (Ukrajina), taneční skupina MJ Studio (Praha). Hudební ansámbl „Rossijanočka“ (Rusko) obdržel nejvyšší ocenění poroty – GRAND PRIX. Všechny soubory předvedly své umění na velmi vysoké úrovni a festivaly Nadačního Fondu Mezinárodního Fóra Mládeže se staly významnou událostí dětského a mládežnického umění.

Festival se uskutečnil pod záštitou europoslance Ing. Jaromíra Kohlíčka, CSc, Jany Ryšánkové, radní Ústeckého kraje, primátora města Teplice Jaroslava Kubery.
Již brzy se soubory a diváci z celého světa mohou těšit na další díl festivalu pořádaný Nadačním Fondem Mezinárodní Fórum Mládeže s podtitulem Zimní pohádka, který bude 7. ledna 2013 hostit DK Teplice a 8. ledna 2013 Národní Dům na Vinohradech v Praze.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka:

VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka
VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka
VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka
VIII. Mezinárodní festival Podzimní pohádka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
urcite hezky zazitek......mam rada folklor
Obrázek uživatelky
profil
Tak toto bych ráda viděla,ale museli by přijet na moravu.
Obrázek uživatelky
profil
určitě to bude zajímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles