Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlkodlak - nový horor pro všechny milovníky temna

26. 03. 2010 | Kultura

Vlkodlak, inspirovaný legendou o muži s prokletím, vrací tuto klasiku k jejím počátkům. Držitel Oscara BENICIO DEL TORO (Che Guevara - Revoluce, Traffic – nadvláda gangů) hraje Lawrence Talbota, osamělého šlechtice, který je nucen vrátit se ke své rodině poté, co zmizí jeho bratr.  Opět se sblíží s otcem, kterému se dávno odcizil (oscarový ANTHONY HOPKINS – Mlčení jehňátek), pustí se do pátrání po svém bratru a přitom odhalí vlastní děsivý osud…


Dětství Lawrence Talbota skončila tu noc, kdy zemřela jeho matka. Poté opustil ospalé viktoriánské panství Blackmoor a strávil mnoho let snahou zapomenout. Když ho ale vyhledá snoubenka jeho bratra Gwen Conliffe (EMILY BLUNT – Královna Viktorie, Ďábel nosí Pradu), Talbot se vrátí domů, aby ji pomohl v pátrání po zmizelé lásce. Zjistí přitom, že místní vesničany zabíjí cosi s brutální silou a neukojitelnou krvelačností. Do hrabství přijíždí podezřelý a podezřívavý inspektor Scotland Yardu Aberline (HUGO WEAVING – trilogie Pán prstenů a Matrix).


ukazkaTalbot postupně dává dohromady krvavou skládanku, při čemž se dozví o prastaré kletbě, která během úplňku mění “vyvolené“ ve vlkodlaky. Pokud chce prolomit prokletí a ochránit ženu, do které se hluboce zamiloval, musí zastavit stvůru toulající se v blackmoorských lesích. Bohužel poté, co ho hrozivá bestie kousne, Talbot, obyčejný člověk s trýznivou minulostí objeví mučivou stránku vlastního já…tu, o které netušil, že vůbec existuje


Vlkodlaka režíruje JOE JOHNSTON (Jurský park III, Ohnivý oceán) a produkují SCOTT STUBER (Trable v ráji, Velcí bratři), Del Toro, RICK YORN (Letec, Gangy New Yorku) a SEAN DANIEL (Mumie, Tombstone).  Tento horor napsali ANDREW KEVIN WALKER (Ospalá díra, Sedm) a DAVID SELF (Road to Perdition, Třinct dní), podle původního scénáře CURTA SIODMAKA (Vlkodlak z roku 1941).


Vlk znovu vyje: Oprášení klasiky


Různé kultury mu během tisíciletí daly různá jména. Lidé jsou člověkem, který se díky nadpřirozené schopnosti mění při úplňku ve vlkodlaka, fascinovaní po celém světě. Od pradávných řeckých bájí po dokument “Otia Imperialia” z 13. století, hororové příběhy o vlkodlacích se po staletí objevují ve všech společnostech.


Ale během posledních sedmdesáti let se tato zrůda stala téměř výhradně filmovou postavou. Jako předzvěst natočil v roce 1935 režisér Stuart Walker pro Universal film Vlkodlak v Londýně, ale až snímek Vlkodlak z roku 1941 znamenal skutečné zrození filmové mýtické legendy. Díky tomuto filmu vznikla nesmrtelná postava svéhlavého šlechtice Lawrence Talbota, kterého skvěle ztvárnil Lon Chaney, Jr. Talbot se objevil i v dalších filmech Universalu - Frankenstein a Vlkodlak, Frankensteinův hrad nebo Drákulův dům.


Herec a producent Benicio Del Toro je dlouholetým fanouškem hororového žánru a dlouho si pohrával s myšlenkou, že by právě tomuto filmu rád vzdal hold. Nakonec se na stejné myšlence shodl s dalším producentem Rickem Yornem.  Nechtěli natočit identický remake, spíše film přiblížit soudobému publiku. Další producent Scott Stuber upřesňuje: “Vlkodlak  je klasikou proto, že svým způsobem je v každém z nás. Každý v sobě cítí vztek. Každý jsme měli někdy pocit, že jsme zašli příliš daleko, příliš se rozezlili nebo udělali něco, co jsme dělat neměli. Uvnitř každého z nás jsou základní zvířecí instinkty, které musíme kontrolovat, protože jinak by nás zničily.”


Hlavní postavy:


ukazkaBENICIO DEL TORO (Vlkodlak / Lawrence Talbot/ producent) sklízí ovace kritiků během celé své herecké kariéry. Za roli v Soderberghově filmu Traffic – nadvláda gangů získal mimojiné Oscara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli a za výkon ve snímku 21 gramů si připsal alespoň nominaci.  Se Soderberghem se v nedávných letech spojil při práci na biografiích Che Guevara – revoluce a pokračování Che – Guerilla.


Nedávno jsme ho mohli vidět po boku Halle Berry ve filmu Spálené vzpomínky. Jeho předchozí práce zahnuje tituly Sin City, Fearless, Swimming With Sharks, The Funeral, Podfu(c)k, Vyvrhel, Přísaha, Únosci, Štvanec, Obvyklí podezřelí, Strach a hnus v Las Vegas a Basquiat. Jeho debutem byla role ve filmu Johna Glena License to Kill. Del Toro se narodil v Puerto Ricu a vyrostl v Pennsylvanii.  Studoval na Kalifornské univerzitě a na Stella Adler Studio of Acting pod vedením Arthura Mendozy.


ANTHONY HOPKINS (Sir John Talbot) obdržel v roce 1991 Oscara pro nejlepšího herce v thrilleru Mlčení jehňátek. Na cenu Akademie byl v dalších letech nominován za výkony ve filmech Soumrak dne (1993) a Nixon (1995).  I další jeho filmy se setkaly s kladnou kritikou a přinesly mu četná ocenění, jmenujme snímky Soumrak dne, Krajina stínů nebo Amistad Stevena Spielberga.


Můžeme se na něj těšit v příštím filmu Woodyho Allena You Will Meet a Tall Dark Stranger. Na začátku tohoto roku začal pracovat na komiksovém snímku studia Marvel Thor.  Dále hrál ve filmech Okamžik zlomu, Všichni královi muži, V zajetí rychlosti, Důkaz a Alexander Veliký. 


EMILY BLUNT (Gwen) se vyšvihla mezi mezinárodní hereckou elitu rolí v britském filmu Moje léto lásky. Její debut byl přirovnáván výkonu Kate Winslet ve snímku Nebeská stvoření. Její herecká kariéra začala rolí Julie v divadelní hře “Romeo a Julie” na festivalu v Chichesteru v roce 2002 a pokračovala na divadelních prknech londýnských scén. Později se objevila v televizních filmech Královna bojovnice, Smrt na Nilu a TV seriálu Jindřich VIII., který byl ověnčen několika cenami Emmy.


Za roli v televizním filmu Gideon’s Daughter získala Zlatý glóbus.
Do hereckých výšin ji vystřelila role neurotické asistentky v trháku Ďábel nosí Pradu z roku 2005. Následovaly role ve snímcích The Great Buck Howard, Život podle Dana, Láska podle předlohy, Jarní úklid s.r.o. nebo Soukromá válka pana Wilsona a Královna Viktorie.  Jejím dalším počinem bude po boku Matta Damona role baletky ve filmu The Adjustment Bureau.


JOE JOHNSTON (režie) režíroval kasovní trháky Jurský park III, Jumanji a Co je malý, to je hezký..  Jako režisér je dále podepsaný pod snímky Ohnivý oceán, Říjnové nebe a The Rocketeer.  V současné době připravuje natáčení filmu The First Avenger: Captain America, který byl měl mít premiéru v roce 2011.  Než se začal věnovat natáčení, zabývatl se vizuálními efekty. Pracoval na filmech Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje, Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho a Dobyvatelé ztracené archy. Za posledně jmenovaný film získal Oscara za nejlepší vizuální efekty.


Vlkodlak je v našich kinech od 25. 2. 2010


Zdroj: Bioscop.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky se ráda podívámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
horror..ja nemusim
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles