Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZLÍN FILM FESTIVAL 2013 startuje již v pondělí

25. 05. 2013 | Kultura
Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL 2013, jehož 53. ročník se koná od 27.5. 2013 do 1.6 . 2013, je otevřený všem generacím. Pro děti je každý den připraven nejen bohatý filmový, ale také doprovodný program, při kterém se pobaví i jejich odrostlejší sourozenci, kamarádi, rodiče či prarodiče. Vybíráme alespoň několik tipů na akce, které jsou všem přístupné zcela zdarma.

V úterý 28. května 2013 ve 14 hodin na prostranství před Velkým kinem začne ZLÍN FILM FESTIVAL 2013 Malováním na chodníku, tradiční akce pořádaná ve spolupráci s nadačním fondem Kapka naděje, tentokrát na téma Čtyřlístek a dokonce za asistence oblíbených postaviček. Připravena je taneční produkce, balónková show, vystoupení dětí a host programu herečka, moderátorka ZFF Markéta Hrubešová.

ZLÍN FILM FESTIVAL 2013 startuje již v pondělíV 15 hodin budou v rámci akce ZLÍN FILM FESTIVAL 2013  na chodníku slávy dětských filmových hvězd před Velkým kinem odhaleny dvě nové hvězdy – Sandře Novákové a Marku Ebenovi, kteří se slavnostního okamžiku osobně zúčastní. Cirkus LeGrando od 15.30 otevře tříhodinovou interaktivní dílnu pěti cirkusových disciplín. Kdokoliv si v šapitó může vyzkoušet chůzi po laně, balanc na kouli, fakírské umění, žonglování s talíři a balanční desku rola bola.

Den pro děti s Českou televizí zaplní zlínské náměstí Míru ve středu 29.5. 2013 od 9 do 17 hodin. Soutěže, scénky, písničky z Kouzelné školky, kouzelnickou show Jiřího Hadaše a řadu dalších zajímavých hostů uvede na pódiu moderátorská dvojice Magda Reifová a Petr Vacek. Například na dopoledne je ohlášena beseda a autogramiáda s tvůrci a herci pohádky Šťastný smolař a O pokladech, odpoledne přijdou na řadu pohádky na kouzelném paloučku s hosty JŮ a HELE, povídání a autogramiáda s tvůrci pohádky Dvanáct měsíčků a pohádky Kovář z Podlesí, představit se přijdou aktéři nového dětského pořadu Mazalové. Celý den budou přístupné dětské kreativní dílny a zábavné atrakce pro děti.

Den s MF DNES
, odpoledne plné her, soutěží a zábavy včetně závěrečného koncertu Davida Kollera s kapelou, vypukne ve čtvrtek 30.5. 2013 od 14 do 19 hodin. Zatímco děti budou mít za úkol složit nejkrásnější čepici z papíru, dospělí podstoupí klání o největšího siláka. Hokejová soutěž předznamená jeden z vrcholů odpoledne – autogramiádu hokejových vicemistrů ČR, týmu PSG Zlín. Děti mohou kdykoliv zavítat do Alíkovy zóny, skákacího hradu a rodiče třeba do čítárny.

ENAPO Den
, program pro všechny věkové kategorie s generálním partnerem 53. ZLÍN FILM FESTIVALU, se uskuteční v pátek 31. května od 9 do 19 hodin. Dopoledne se na náměstí Míru odehraje Zlínská školní filmová olympiáda pro děti ze zdejších základních škol. Dvojnásobný mistr světa v bike-trialu Pepa Dressler a jeho kolegové budou celý den návštěvníkům předvádět jezdeckou exhibici a také učit základy bike-trialu. Příležitost bude také natrénovat tenis a další hry na herních konzolích Xbox 360 Kinect nebo změřit síly v adrenalin parku u bootcampu či horolezecké stěny. Od 19 hodin zahraje a zazpívá Mňága a Žďorp.

Na sobotu 1.6. 2013
od 11 do 20 hodin je připraven Den s Českým rozhlasem pro celou rodinu s koncerty Lenky Dusilové, rappera VLADIMIR 518 a kapely TATA BOJS, výtvarnými dílnami, soutěžemi, hrami a dalšími zábavnými aktivitami. Děti si popovídají, zazpívají a zasoutěží se Zorou Jandovou a Petrem Ševčíkem, představí se finalisté soutěže Česko, zazpívá i zpěvák Martin France.

Součástí doprovodného programu letošního ZLÍN FILM FESTIVALU 2013 jsou pozoruhodné výstavy: Například MINISALON filmových klapek – dražba proběhne v pátek 31.5. 2013 , Šťastný smolař – výstava kostýmů z pohádky České televize, Hřiště hraček – multimediální a interaktivní výstava slavných hraček z Fatry Napajedla. A také kreativní workshopy pro děti: například každý den od 10 hod. interaktivní výtvarný workshop Detektivní dílna komisaře Vrťapky, v pátek 31. května kreativní workshop Vykroj si své voňavé mýdlo nebo Tapatan – ostrov čtení a her, workshop pro děti podporující čtení, rozvíjející myšlení, duševní činnosti a psychomotorický vývoj dítěte. V sobotu 1. června se malí stavitelé mohou od 10 do 18 hodin vydat na LEGO® festival v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko na náměstí Míru.

Po celou dobu konání ZLÍN FILM FESTIVALU 2013, vždy od 9 do 18 hodin, bude v Univerzitním centru na náměstí TGM promítat Krtkovo kino. Kromě kolekcí filmů s legendárním Krtečkem Zdeňka Milera na návštěvníky čekají i hry s Krtečkem, omalovánky a vůbec poprvé bude představena interaktivní kniha s Krtečkem, kterou si děti budou moci prohlížet na tabletech! To vše v nádherných kulisách zvoucích do Krtečkova světa.

ZLÍN FILM FESTIVAL 2013 můžete navštívit od 27.5. 2013 do 1.6 . 2013

Zdroj, foto: Zlín Fest.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
29.5. přijedem do Luhačovic na měsíc, Zlín není tak daleko, jde o to, i když mě to láká, jestli se to vyplatí, děti mají kolikrát i procedury odpoledne, vlak je dost daleko a navíc Zlín neznám, tak bych bloudila. V sobotu taky nemůžem, protože bude dětský den v Pozlovicích a to máme skoro za rohem. Kdyby se to nějak šikovně vyřešilo, tak by jsme samozřejmě přijeli. Pobyt v lázních by měli o další odpoledne zpestřený.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles