Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zveme na Svatohubertské slavnosti

1. 11. 2019 | Kultura

SVATOHUBERTSKÉ SLAVNOSTI

SOBOTA 2. LISTOPADU 2019


Počátkem listopadu slaví svátek sv.Hubert, patron myslivosti. Ve spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou a časopisem Myslivost jsme na zámku Loučeň připravili bohatý program věnovaný jeho památce a na počest myslivosti.

Jeho  knížecí Jasnost Alexandr Jan Vincent Princ z Thurnů a  Taxisů, velký milovník přírody a myslivosti, vás spolu s Českomoravskou mysliveckou jednotou a časopisem Myslivost zve 2.11.2019 na svůj zámek Loučeň na Svatohubertské slavnosti.

Svatohubertské slavnosti na zámku LoučeňVelkou podzimní poctu lesu a myslivosti slibují Svatohubertské slavnosti, které se již poosmé uskuteční první listopadovou sobotu na zámku Loučeň. A kde jinde také slavit svátek patrona všech lovců a myslivců, než na zámku Jeho jasnosti Alexandra Jana Vincenta, prince z Thurnů a Taxisů. Kníže Alexandr byl po celý život velkým myslivcem a nadšeným lovcem. Svědčí o tom velkoryse upravená Jabkenická obora, ale i jeho lovecké výpravy především do Afriky. Jeho trofeje mohou dodnes lidé obdivovat v Národním muzeu, kterému je Alexandr daroval.

V rámci Svatohubertských slavností uspořádá zámek Loučeň výstavu obrazů jednoho z nejznámějších malířů přírody a mysliveckých tradic Evropy, českého rodáka v současnosti působícího především v Německu Václava Nasvětila.

Program bude zahájen již krátce po otevření areálu. Na zámeckém nádvoří vyroste podium na kterém se budou střídat trubači, sokolníci, kynologové-pejskaři či vábiči. Seznámíme vás s dlouholetými tradicemi české myslivosti, která jsou nedílnou součástí naší kulturní historie.

Představíme i naše nejmenší myslivce a milovníky přírody  z řad kroužků mladých myslivců.
Spolu s Dámami české myslivosti  jsme pro malé návštěvníky připravili vědomostně zábavné soutěže. Cíl a hlavní místo této části oslav myslivosti bude zámecká oranžerie.
V průběhu dne se dozvíte, co to znamená být myslivcem. Svou účast také přislíbila řada osobností myslivecké veřejnosti.
Zámek Loučeň
Po celý den se na zámku budou konat prohlídky s kostýmovanou postavou ze zámecké minulosti.


Zvěřinu si můžete užít i na pekáči


Se zelím - Se šípkovou

Co by to bylo za slavnosti myslivosti bez dobrého jídla a pití? A jak jinak než ze zvěřiny!

Mnoho lidí, když slyší pojem "zvěřinové hody", si představí Slavnosti sněženek. U nás to platí o to víc, že jsme v kraji Bohumila Hrabala. Zvěřinové hody s bohatým menu budou v restauraci Vtipná kaše na nádvoří zámku i v restauraci zámeckého hotelu Maximilián.

Zdroj, foto: Zámek Loučeň


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zveme na Svatohubertské slavnosti:

Zveme na Svatohubertské slavnosti
Zveme na Svatohubertské slavnosti
Zveme na Svatohubertské slavnosti
Zveme na Svatohubertské slavnosti
Zveme na Svatohubertské slavnosti
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice