Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

50 let mimořádné kariéry slavné kapely Olympic

15. 06. 2012 | Novinky
Olympic letos slaví 50 let: k velkému výročí je tu velká kompilace! Mnohé už bylo vydáno, ale tenhle 5CD box je absolutní nezbytností pro všechny fandy naší rockově nejtrvanlivější a nejúspěšnější kapely.

Na prostoru téměř 120 skladeb dostanete velmi kompletní hudební představu o pestré minulosti i zajímavé současnosti Petra Jandy a jeho kolegů v období let 1962 až 2012. Rozdělení obsahu  cédéček není dekádní, ale pomocí písniček sleduje muzikantské a personální osudy Olympiku.

hudební kapela OlympicOlympic 50 - CD1 (1963–1970) tak zahrnuje rokenrolovou prehistorii se sólovými zpěváky Volkem, Bobkem, Přenosilovou, Švábem nebo Sedláčkem, postupný přechod k Beatles ovlivněné „mersey“ podobě kapely a muziky, už česky zpívané hity a první tři alba.
BONUS: Svatojánský happening, Pták Rosomák, Dej mi na klín oči unavený, Zbytečná holka, Oslí serenáda, My Prayer, Be Bob a Lula

Olympic 50 - CD2 (1970–1975) dokumentuje období popularity s J. Kornem, častého střídání baskytaristů a řady jen singlových pokusů.
BONUS: Vzducholoď, Už je jí líp (instr.)

Olympic 50 - CD3 (1975–1984) je dáno příchodem M.Brouma, tvůrčím podílem P. Hejduka a zejména proslulou trilogií monotématických alb a pódiových projektů.
BONUS: Jedeme dál, Okno mé lásky (Láska), Když nemáš čas celou noc, Česká mše vánoční – Kyrie

Olympic 50 - CD4 (1985–1993) je svědectvím o návratu k písničkářství, rockovém přitvrzení soundu a ustálení Olympiku v dodnes platné sestavě.
BONUS: Kávu si osladím, Co je vůbec v nás

hudební kapela OlympicOlympic 50 - CD5 (1993–2012) je pak sestavou nejlepších olympických skladeb z katalogu Jandovy firmy Best I. A., doplněných o dvě letošní květnové nahrávky, sympaticky předznamenávající budoucnost kapely.
BONUS: Vůně benzínu 2012, My už jiný nebudem

Název té úplně nové písně to říká naprosto jasně: My už jiný nebudem! Kompilátor O. Zámostný s P. Jandou vybrali, objevili a zachránili také cenné bonusy a neznámé či raritní nahrávky, doplňující kapelovou audio historii o dosud neslyšené kousky. Zvukový mistr O. Slezák ve studiu ADK zrekonstruoval a vylepšil technickou kvalitou občas hraniční nahrávky na důstojné svědky velké bigbítové  ry. Společně s dokumentačním textem a fotografiemi v obsáhlém bookletu tak vznikl komplet o padesátiletí slavné kapely, ale také o té době a lidech.

Olympic 50 / 50 let mimořádné kariéry

= 116 písní a 387 minut výborné muziky!




Zdroj, foto: Supraphon

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 50 let mimořádné kariéry slavné kapely Olympic:

50 let mimořádné kariéry slavné kapely Olympic
50 let mimořádné kariéry slavné kapely Olympic
50 let mimořádné kariéry slavné kapely Olympic
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Byl,je a bude jedničkou................SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsou skupiny,které se dají poslouchat stále...i po 50 letech
Obrázek uživatelky
profil
Nostalgie
Obrázek uživatelky
profil
Je to stejně sranda, když mě bylo 15, jsem chodila na Olympik, dnes ho milují i moje vnoučata Smajlík.Nej kapela Smajlík a Janda zraje jako víno, čím starší, tím je to pěkný chlap Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles