Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Adam Lambert vydává album For Your Entertainment

30. 05. 2010 | Novinky

Adam Lambert přesně věděl, co mu přinese nahrávání debutového alba pro major label. "Chtěl jsem, aby to znělo tanečně, chtěl jsem udělat popovou desku, která bude mít mezinárodní šanci, chtěl jsem udělat novou "glam popovou" záležitost. Nechtěl jsem nahrát soudržné album, protože takový prostě nejsem. Chtěl jsem udělat nahrávku, která bude nad věcí a ukáže, kterou hudbu já poslouchám a mám rád. Moje přání je, aby si každý na albu našel písničku, která mu sedne k aktuální náladě."


“For Your Entertainment” je přesně tím albem, které chtěl Adam Lambert nahrát. "Je to hodně eklektický," řekl časopisu People. "Jsou tam hymnické záležitosti, stejně jako songy k tanci, písničky, u kterých se cítíte sexy a také emoce s hlubším pohledem v textech."


adam-lambertNahrávání začalo ještě předtím než se Adam vydal na turné "American Idols Live" loni v létě. Předtím strávil měsíc nahráváním a také během koncertního turné se při poslechu demo nahrávek věnoval tvorbě konceptu svého alba. "Nejlepší bylo, že jsme postupně rozpracovali tyhle nahrávky a rozvinuli je. Prostě jsme hledali cestu, aby měli ten správný zvuk a náladu," řekl časopisu Rolling Stone 


Album otevírá love song, o lásce k hudbě. "Music Again" složil Justin Hawkins a produkce se ujal Rob Callaro. "Justin byl zpěvákem a kytaristou The Darkness, měl ten správný úhel pohledu, co se hudby týká."
"Všechny vokály jsme nahrávali v Capitol studios v Hollywoodu. Byla čest tam pracovat." Adam říká, že skladba má "sexy classic rock griff", který je ovlivněný skupinami jako Queen, nebo The Sweet. Má vyjadřovat jeho smysl pro humor. Má přivítat fanoušky: "Proto je na začátku desky, je to úvod, který říká - Vítejte v mém světě" 


Druhý track je titulním, “For Your Entertainment” napsali Claude Kelly  a Lukasz Gottwald (známější coby Dr. Luke, zároveň producent tracku)
"Perfektní písnička k tanci v klubu, hraní v klubech, nebo přípravě doma, když se tam chystáte," tvrdí Adam. Má pravdu, track se dostal mezi TOP 5 v Billboard’s Hot Dance Club Play chart.


Další písničkou na albu je  “Whataya Want From Me,” kterou společně složili Pink, Max Martin a Shellback, stejný tým, který složil pro Pink hit "So What". "Jsem fanda Maxe Martina a Pink," tvrdí Adam. "Původně tu skladbu chtěla Pink pro své vlastní album, ale potěšilo mě, že jsem ji od ní získal. Je to o chvílích, kdy se snažíte nasměrovat své srdce, když vám začíná nový vztah. Berte to coby vzkaz fanouškům, médiím a publiku: ‘Whataya want from me, I’m doing the best I can.’” Adam tvrdí, že miluje hrát tenhle song živě. “Miluju groove téhle písničky, stejně jako hlas." Je pravda, že “Whataya Want From Me” je největším dosavadním hitem alba, který se dostal do TOP 40.


Čtvrtou skladbou na albu je "Strut", výsledek studiové spolupráce Adama s Kara DioGuardi a Gregem Wellsem. Právě on track produkoval. “Naší inspirací byl totální glam rock,  před nahráváním opakovaně poslouchal desku "Rock And Rolls Part 2" Garryho Glittera.“ Je to glam klasika a la sedmdesátky, ale Gred jí vtisknul moderní elektronický podtext. "Je to především citová záležitost. Máte svůj styl, vlastní cestu, ve které se cítíte v pohodě a nejdůležitější je najít své štěstí a lásku."


adamPísničku “Soaked” napsal Matthew Bellamy z Muse, což je Adamova oblíbená kapela.."Zní jako žádná jiná kapela! Soaked je o opíjení se. Jdete do baru v domnění, že najdete svou lásku. Přitom je to špatný místo na navázání pořádného vztahu. Písnička je o samotě, prázdnotě a hledání. Nenajdeš to, co opravdu hledáš, ale budeš OK." Trochu teatrální, ale mám rád melodii a vokál."


Rob Cavallo produkoval také další track, skladbu “Sure Fire Winners,” dílo Davida Gamsona, Alexandra Jamese a Olivera Leibera. "Dostal jsem demo nahrávku a ten text měl opravdu náboj. Cavallo tomu dal moderní, téměř hiphopový kabát. Propojili se moderní prvky a klasický rock. Pro všechny, kteří se cítí trochu odlišní"


Sedmý track pro Adama napsala a produkovala Linda Perry. "Jsem obrovský fanda ‘What’s Up,’ když ještě působila ve 4 Non Blondes,” vypráví Adam. “Když jsem přemýšlel o producentech, došli jsme k ní. S ní jsem chtěl prostě pracovat. A byl jsem nadšený, že také ona do toho ráda šla. Ona ignoruje trendy v popu, protože si jde za svým, to se mi líbí. To musím respektovat." "Vokálně je to na hranicích mých pěveckých možností. Falsetto, což je rozdíl oproti jiným skladbám na desce."


If I Had You,” složili Max Martin, Shellback a Savan Kotecha a produkoval ji Martin a Shellback. Švédský tým ušil text Adamovi na míru. Je o tom, jaký prostě je, co ho baví - mít radost a užívat si. "Je to skvělá skladba, vtipná, s rychlým beatem." Rád zpívá o životě rockových hvězd, ale zároveň chce, aby text měl další významy. "Nic by nemělo význam, pokud bych neměl tebe, pokud bych postrádal lásku," Podle Adama je to poselství podle jeho cítění.


Pick U Up,” napsali dohromady Adam s Riversem Cuomem z Weezer a Gregem Wellsem, který písničku produkoval. Cuomo napsal písničku pro vlastní kapelu, ale ta se neobjevila na albu “Raditude”, tak místo dalšího čekání Cuomo souhlasil, aby Lambert přepracoval melodii a sám napsal nový text. Cuomo tvrdí, že je to jedna z nejlepších skladeb, které kdy napsal a dodává, že se inspiroval třeba Abbou, Donnou Summer a nebo Rammstein. Pro MTV Cuomo prohlásil, že Adam má jeden z nejúžasnějších vokálů. "Takhle jsem možná mohl znít v nejlepší formě, ale teď se tomu jeho výbornému hlasu nemůžu ani přiblížit"


Následuje “Fever,” dílo Lady Gaga a Jeffa Bhaskera.  Lady Gaga je jednou z Adamových nejoblíbenějších umělkyň, není proto divu, že jí požádal o novou interpretaci její "superstar hitovky". Ve studiu to prostě fungovalo náramně, říká Adam. "Ona to prostě svým drivem dokonale nakopla"


Jedenáctkou na cédéčku je “Sleepwalker,” Ryana Teddera z OneRepublic, Aimee Mayo a Chrise Lindseyho. Tedder neviděl soutěž American Idol až do osmé sezóny, ačkoliv s některými soutěžícími už v těch časech pracoval a dokonce se sám objevil v jednom z finálových večerů sedmé série. Adam? "Ten je neskutečnej!" V Denveru se oba dohodli na podobě téhle písničky.


Aftermath,” podle Adama nejvíce  “Idol-like” skladba na albu “For Your Entertainment.” Složil ji s Alisan Porter, Ferrasem a Princem Benem, produkoval ji Howard Benson. “Broken Open,” složil Adam s Gregem Wellsem and Evanen Bogartem, produkoval Greg Wells.
Podle Adama je to nejemotivnější písnička na desce. Vše je postavené na jeho osobních zážitcích. Adam ji přirovnal k nahrávkám Radiohead a Goldfrapp, co se nálady týče.


Album končí s “A Time For Miracles,” napanou Alainem Johannesem a Natashou Shneider. Produkoval  ji Rob Cavallo, skladba je spojena se snímkem “2012.” "Na premiéře mě oslovili a já byl ohromně poctěný zájmem. Dodalo mi to víru. Chtěli jsme vyjádřit, jak epický tenhle snímek je." Perfektně sedí k náladě filmu. Velmi povedená záležitost.


Zdroj: Sony Music.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
celkom fajn štýl
Obrázek uživatelky
profil
celkom fajn štýl
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle