Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alexej Bardukov - talent divadelního a filmového nebe v Rusku se objeví v českém filmu Anglické jahody!

2. 11. 2008 | Novinky

České drama Anglické jahody se již brzy objeví v našich kinech. Premiéra jej čeká již 13. listopadu. Ve filmu si, kromě českých hereckých talentů, zahrál také ruský herec Alexej Bardukov.

 

Jak se mu líbí v Čechách? Bál se režiséra Vladímíra Drhy nebo si padli do noty? A jak vidí svou budoucnost?

 

Alexej Bardukov si v Anglických jahodách zahrál postavu ruského vojáka Lebedova. Alexej se narodil roku 1984 v Moskvě, kde vystudoval Školu studií M(CH)AT v ročníku národního umělce K. A. Rajkina. Ihned po absolutoriu byl přijat do souboru Ruského národního divadla „Satirikon“, v jehož angažmá působí dodnes.

 

Anglické jahodyCoby divadelní herec má za sebou v rozmezí let 2002 – 2006 velkou řadu postav, včetně hlavní role ve hře Událost. Jako filmového herce si jej diváci vybaví v hlavní roli Ljoni Filatova ve filmovém hitu Diverzant (režíroval A. Maljukov, 2003). Z jeho filmografie zmiňme ještě Mrtvé pole (režie A. Aravina, 2005) nebo Miraž (režie T. Keosajana, 2008).

 

 

Jsou Anglické jahody prvním zahraničním filmem, ve kterém jste hrál?

Poprvé jsem pracoval v zahraničí, ale už jsem v Rusku nějaké cizí produkce dělal.

 

Liší se nějak natáčení u vás v Rusku a tady v Čechách?

Co se týká samotné práce před kamerou, tak v podstatě žádný velký rozdíl nevnímám. Český štáb byl velmi profesionální, ale při natáčení filmu jsou stejně vždycky prostoje – čekat se musí tady i tam. Zásadní rozdíl je v cateringu. U nás není tak velký výběr jídel, tak pestrá nabídka čerstvé zeleniny a ovoce, jako to bylo na Anglických jahodách. U nás prostě přivezou umělohmotné kontejnery a jez nebo nejez - vybírat si nemůžete.

 

Jak byste charakterizoval vašeho hrdinu Leběděva? Co se vám na něm líbilo a co ne?

Anglické jahodyMyslím, že je to výborně napsaná role, zasazená do velmi zajímavého historického kontextu. Je to kus naší minulosti, ať se nám to líbí, nebo ne. Jsem rád, že prostřednictvím tohoto filmu můžeme sdělit mým vrstevníkům, a všem ještě mladším, kteří o té době nic nevědí, jak to bylo. Jinak pokud jde o mou postavu, je to takový trochu blázen v tom dobrém smyslu slova. Fantasta se širokou ruskou duší, který nerozlišuje své touhy a sny od reality. Ale jestliže si vymýšlí a trochu i lže, není to proto, že chce někoho oklamat, ale že svým fantaziím chce sám věřit. Touží žít naplno, svobodně, proto uteče z armády. Nejzajímavější na něm je jeho opravdovost. To se mi na něm taky nejvíc líbilo a s tím jsem se mohl lehce ztotožnit.

 

A co jste vy sám věděl o srpnu 68. roku v Československu?

Moji rodiče mi něco vyprávěli, i když i oni sami byli v té době malé děti. Já jsem ale hlavně prostudoval hodně dobových materiálů, podíval se na dokumentární filmy, přečetl všechno, co jsem o těch událostech sehnal. Můj názor je ten, že je vždycky smutné a špatné, když v důsledku politických her hynou a trpí obyčejní lidé.

 

Jak se vám spolupracovalo s režisérem Vladimírem Drhou?

Výborně, škoda jen, že jsme neměli víc času si o všem ještě víc povídat. Dal mi při tvorbě mé postavy velkou svobodu, netlačil na herce, aby se podřídili jeho představě, ale na druhé straně přesně věděl, co chce a jak má film jako celek vypadat. To bylo podstatné. Protože pracovat s režisérem, který nemá přesnou vizi a tápe, to je mučení pro všechny.

 

A jaké jsou vaše plány do budoucnosti?

Chtěl bych mít šanci dělat hereckou práci, která má smysl a která mě bude naplňovat. Nejde v první řadě ani o popularitu ani o peníze, ale o to získat si uznání ve své branži. Ať na divadle, nebo ve filmu. Jinak chci naplno žít, tvořit a milovat.

 


Čtěte také:

Do kin se blíží nový film Anglické jahody

Ivan Lupták o filmu Anglické jahody!


Zdroj: Falcon

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Alexej Bardukov - talent divadelního a filmového nebe v Rusku se objeví v českém filmu Anglické jahody! :

Alexej Bardukov - talent divadelního a filmového nebe v Rusku se objeví v českém filmu Anglické jahody!
Alexej Bardukov - talent divadelního a filmového nebe v Rusku se objeví v českém filmu Anglické jahody!
Alexej Bardukov - talent divadelního a filmového nebe v Rusku se objeví v českém filmu Anglické jahody!
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrý výber
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles