Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

André Rieu je Král valčíků

1. 01. 2011 | Novinky

Jedinečné album plné nejkrásnějších světových valčíků v podání skutečného Mistra. André Rieu – nekorunovaný král světových valčíků, který prodal více jak 100 miliónů alb za posledních 20 let, konečně vydává své nové album i u nás. Nejkrásnější valčíky včetně Na krásném modrém Dunaji, Vídeňská krev, Cikánský baron a další díla jako Bolero, Radeckého pochod a další na jedinečné kolekci KRÁL VALČÍKŮ.


André Rieu „Král valčíků“ vychází ve dvou verzích, jako klasické CD a na novinových stáncích jako luxusní digipack za skvělou cenu! Rodák z nizozemského Maastrichtu, houslista, skladatel, aranžér a dirigent André Leon Marie Nicolas Rieu, si získal přídomek Král valčíků už začátkem devadesátých let, kdy se začal specializovat na takzvanou lehkou klasiku, především pak na vídeňskou salonní hudbu let dávno minulých. A má s ní nečekaný úspěch doslova na celém světě.


cdJen pro ilustraci těchto slov: loňské album Forever Vienna dosáhlo na druhé místo hitparády nejprodávanějších alb ve Spojeném královstí a v Irské republice bylo čtvrté, ve stejném roce bodovala jeho alba vysoko v australském žebříčku (Masterpieces na 9. místě a You´ll Never Walk Alone na druhém), v roce 2008 byl u protinožců dokonce první s titulem Waltzing Matilda a navíc ještě druhý s albem The 100 Most Beautiful Melodies.


André Rieu pochází z rozvětvené muzikantské rodiny. Jeho otec působil jako dirigent Maastrichtského symfonického orchestru a řídil rovněž operní orchestr v Lipsku, hudbě se věnují prakticky všichni Andrého sourozenci. Svůj první salonní soubor sestavil André Rieu v roce 1982 a s několika personálními proměnami mu vydržel do roku 1987. Převážně houslovému obsazení dominovala hra sólových houslí, violoncella, kontrabasu a klavíru, pro ozvláštění zvuku se tu a tam objevila trubka či zvonkohra.


Tehdy také Rieu pořídil své první gramofonové nahrávky. Světoznámým se však André Rieu stal v čele svého velkého orchestru, jemuž dal „historické“ jméno Johann Strauss Orchestra. Ten vznikl v roce 1987 a repertoár byl vlastně předem daný – tvoří ho skladby Johanna Strausse doplněné o kompozice několika dalších autorů vesměs lehčí klasiky a operet. Orchestr měl původně dvanáct hudebníků, ale posléze se rozrostl na čtyřicetičlenné, respektive padesátičlenné obsazení. Nedlouho po svém vzniku se Rieův orchestr vydal na první rozsáhlé evropské koncertní turné, které vyvolalo předem netušený zájem o valčíky, které měly být podle mnohých už navěky zaváté prachem.


Evropa začala podle Rieuových houslí (nástroj z dílny Antonia Stadivariho z roku 1667 v ceně bratru dvou milionů eur) a jeho taktovky znovu tančit valčík. Tahle vlna se zanedlouho přenesla do Spojených států a Japonska, nedávno také do Austrálie. Poprvé tam Rieu hrál se svým orchestrem v září roku 2007 a na sklonku roku následujícího už přišlo na jeho koncert
v Melbourne rekordních 38 000 návštěvníků! A protože Rieu není žádný troškař, vystoupení jeho orchestru nazvané Romantická vídeňská noc doplňovaly na scéně obrovitá replika vídeňského zámku Schönbrunn, dvě kluziště plná bruslařů, k tomu dvě fontány a obrovitý taneční parket.


Tracklist:

* Na krásném modrém (Dunaji The Blue Danube)
* Pochod Radeckého (Radetzky March)
* Druhý valčík (The Second Waltz)
* Hlasy jara (Voices of Spring)
* Strauss & Co.
* Bolero
* Vídeňská krev (Vienna Blood)
* Perpetuum Mobile
* Víno, ženy a zpěv (Wine, Women and Song)
* Hromy a blesky (Thunder and Lightning Polka)
* Karneval v Benátkách (Carnaval de Venise)
* Cikánský baron (The Gypsy Baron)
* Veselá vdova (The Merry Widow)
* Na prázdninách (On Holiday)
* Píseň Vilji (Vilja Song)
* Ty jsi potěšení mého srdce (You Are My Heart’s Delight)
* Strauss Party


Album Král valčíků vyšlo 29. 11. 2010!


Zdroj: Universal.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to musí byť nádherné
Obrázek uživatelky
profil
ANDRÉ RIEU JE SKUTEČNĚ KRÁL VALČÍKŮ. V CELÉM SVĚTĚ JE VELICE POPULÁRNÍ. ŠKODA , ŽE U NÁS V TELEVIZI NENÍ MOŽNÉ HO SHLÉDNOUT.
JE SKUTEČNĚ FANTASTICKÝ A CELÝ JEHO ORCHESTR , PROSTĚ ÚŽASNÝ A TA VÝPRAVA !!! PROSTĚ NÁDHERA.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles