Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bohemian Impression - Hudba inspirovaná krásou české krajiny

11. 06. 2011 | Novinky
B. Smetana – Z českých luhů a hájů, A. Dvořák – V přírodě, Česká suita (Pastorale a Romance), J. Suk – Pohádka léta (Intermezzo), V. Novák – Slovácká suita (Zamilovaní, U muziky), B. Martinů – Kytice (Selanka), L. Janáček – Příhody Lišky Bystroušky (předehra), Pilky (z Lašských tanců), Z. Fibich – V podvečer (Poem)

Česká filharmonie, dirigent Václav Neumann, Libor Pešek, Pražská komorní filharmonie, dirigent Jiří Bělohlávek

Se jmény Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka či Bohuslava Martinů je právem spojována světová sláva české hudby. Jsou to často právě skladby inspirované krásou milovaného kraje (a jeho lidovou hudbou), které své tvůrce uvedly do povědomí posluchačů po celém světě. Za příklad se nabízí Smetanova Má vlast, ale i další skladatelé nechali otisknout krajinu svého srdce, její přírodní i lidové motivy do své tvorby (Janáčkovy Lašské tance, Novákova Slovácká suita nebo Česká suita Dvořákova, Kytice B. Martinů atd.).

Bohemian Impressions přinášejí výběr nejkrásnějších melodií, jež vzešly z této inspirace – jako galerii obrazů a vzpomínek z míst, kde je člověku bytostně dobře a do nichž se tak rád vrací. Mezi sytými barvami širokých harmonií – jak široké jsou obzory viděné z kopců Vysočiny – probleskují jiskry živých barev, kde se skladatel nechal unést rytmy lidových tanců na vesnické zábavě. To je hudební krajina, která zpívá o lásce, barvách, vůních i o tichu; krajina, ve které vám bude dobře.

Nejkrásnější hudba z českých luhů a hájů – krajina srdce, kam se rádi vracíme.
     


Zdroj: Supraphon


Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !