Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čechomor vydává po šesti letech nové album!

20. 05. 2011 | Novinky
Skupina Čechomor vydává po téměř šesti letech novou řadovou desku s názvem Místečko. Jejím producentem je rodák z irského Dublinu žijící v New Yorku - skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard. Ke spolupráci si kapela přizvala i další zahraniční osobnosti, např. Tonyho Levina, Douga Yowella nebo Ivana Táslera.

Nových 13 písní spatří světlo světa 23. května 2011 a uslyšíte v nich třeba i Ewu Farnou nebo Lenku Dusilovou. Inspirací pro název alba se stala stejnojmenná píseň Místečko. Kromě ní na desce zazní dalších dvanáct skladeb vycházejících opět z lidových námětů, jen s drobnými textovými či hudebními úpravami.

Studnice zdrojů lidových písní ovšem není bezedná, a proto vzniklo i několik ryze autorských děl, které jsou na tomto albu zastoupeny ve větší míře než na předchozích deskách. Tato skutečnost byla také jedním z podnětů k dalším změnám. Tou největší je především netradiční zvuk.Čechomor vydává po šesti letech nové album „Nový, svižný a tvrdší zvuk byl naším záměrem a je logickým vyústěním snahy o změnu ve vývoji vnímání naší hudby. Skladba Místečko se již hraje v českých rádiích a její pozitivní přijetí nás utvrzuje v tom, že jsme se vydali správným směrem," vysvětluje houslista Karel Holas.

Jméno producenta Gerryho Leonarda je v souvislosti s deskou Místečko spojováno také s hrou na kytaru a na další hudební nástroje. Účast zahraničních hostů je opravdu široká, např. baskytary se chopil Tony Levin, muzikant, který hrál mimo jiné s Peterem Gabrielem, a zvuk některých skladeb také oživil nástroji jako jsou Sticks nebo Upper Bass. „Mé přání oslovit Tonyho Levina ve mně zrálo dlouho a vzniklo ještě před tím, než jsme zjistili, že je to blízký soused Gerryho. Dohoda o spolupráci byla o to jednodušší," s úsměvem prozrazuje zajímavosti ze zákulisí vzniku alba Karel Holas.

Deska opravdu splňuje ambice být úplně jiná, a tak za bicí nástroje a perkusy usedl další zahraniční host jménem Doug Yowell. Pro české posluchače by mohl být znám zejména jako člověk z okolí Suzanne Vega, na americkém kontinentu je jeho jméno uvedeno u skladeb mnoha interpretů nebo v titulcích filmových soundtracků. Neméně zajímavý počin vznikl takČechomor vydává po šesti letech nové albumé ze spojení s Ivanem Táslerem ze slovenské formace IMT Smile. Kromě toho, že se u dvou písní postavil za mikrofon jako zpěvák, je zároveň autorem hudby těchto skladeb.

Čechomor se nevyhýbá ani spolupráci s již osvědčenými spřízněnými zpěvačkami, tudíž hlas Lenky Dusilové nebo Ewy Farne nebude pro posluchače velkým překvapením.

MÍSTEČKO vychází 23. května a bude k dostání ve třech mutacích: v klasickém jewelboxu s bookletem s kompletními texty a fotografiemi, v tzv. slidepackovém vydání za zvýhodněnou cenu a pro fajnšmekry připravilo vydavatelství Universal Music limitovanou edici obsahující bonusové DVD z koncertu na hradě Loket a píseň s kapelou Divokej Bill. „V rámci propagace desky připravujeme letní turné a jsme přesvědčeni, že všechny nové věci v playlistu budou přijímány stejně kladně jako singl Místečko," dodává zpěvák a kytarista František Černý.

Nové album skupiny Čechomor Místečko vychází ve třech formátech 23. května!


Zdroj: Univerzal.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Miluju ČechomorSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles