Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy

6. 01. 2012 | Novinky
Mikael Blomkvist (Daniel Craig) je finanční reportér, odhodlaný očistit svou pověst poté, co byl obviněn z veřejného pomlouvání. Jedním z nejbohatších průmyslníků ve Švédsku, Henrikem Vangerem (na Oscara nominovaný Christopher Plummer), je povolán, aby rozluštil tajemství dávného zmizení jeho milované neteře Harriet – kterou, jak je Vanger přesvědčen, zavraždil některý z členů jeho rodiny. Novinář se vydává na odlehlý ostrov u promrzlého švédského pobřeží, aniž by tušil, co tu na něj čeká.

V téže době je Lisbeth Salanderová (Rooney Mara), výstřední, ale velmi efektivní detektiv společnosti Milton Security, pověřena úkolem Blomkvista prověřit. Tento úkol má nakonec za následek to, že s Mikaelem spojí síly při vyšetřování vraždy Harriet Vangerové. Ačkoliv se Lisbeth distancuje od světa, který ji opakovaně zradil, její hackerské schopnosti a dokonalé soustředění se ukáží jako zcela klíčové.

muži, kteří nenávidí ženyKdyž se Mikael postaví tváří v tvář zachmuřené rodině Vangerů, odkrývá Lisbeth tajemství, zametená pod koberec. Dvojice začíná rozkrývat řetěz vražd, táhnoucí se z minulosti až do současnosti, který oba detektivy křehkým poutem sbližuje, ale současně je vtahuje do nejdivočejších proudů řeky moderního zločinu.

Muži, kteří nenávidí ženy je úvodním dílem filmové adaptace série Milénium spisovatele Stiega Larssona, pozoruhodné série thrillerů, která prodala 65 milionů výtisků ve 46 zemích. První kniha této série, Muži, kteří nenávidí ženy, poprvé publikována v roce 2005, krátce po autorově smrti, čtenáře seznamuje s postavami novináře Mikaela Blomkvista a mstivé hackerky Lisbeth Salanderové.

V případě Salanderové Larsson stvořil hrdinku, která se nepodobá žádnému z hrdinů detektivních thrillerů – punkového génia, který svým vzezřením odrazuje okolí od pokusů o jakýkoliv kontakt, který odmítá komunikovat s okolím „normálním“ způsobem, ale přesto žije z osobních důvodů v pokušení pomoci Mikaelovi s vyřešením zmizení Harriet Vangerové. Její touha po pomstě a rozpačitý vztah s Mikaelem jsou jádrem Mužů, kteří nenávidí ženy a dvou následujících knih – Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda.

Režisér filmu Muži, kteří nenávidí ženy David Fincher a scenárista Steven Zaillian toužili zachovat Larssonovo neutuchající soustředění na obchodní, společenský a osobní rozklad, kterému jsou Mikael a Lisbeth nuceni čelit, zatímco se noří stále hlouběji do otázek kolem zmizení Harriet Vangerové. Zaillian se inspiroval přímo Larssonovými slovy. „Scénář byl v podstatě převzat přímo z knihy,“ míní Fincher. Vzhledem k nutnosti zjednodušit komplikovanou zápletku první knihy se současně zajímali o to, čím je pro čtenáře série tak přitažlivá.

Zajímali jsme se především o postavy Blomkvista a Salanderové, které z knih udělaly právě ten fenomén, jakým jsou,“ prohlašuje Fincher. „Nabízejí pestrou škálu dramatických možností.“„Lisbeth je skvělá, neobvyklá postava, ale myslím, že pokud by knihy byly pouze o ní, nefungovaly by ani zdaleka tak dobře, jak fungují,“ dodává Zaillian. „Právě způsob, jakým se její příběh prolíná s Blomkvistovým a čím oba procházejí dodává knihám na působivosti.

Premiéra filmu Muži, kteří nenávidí ženy
je naplánovaná na
12. 1. 2012!


Zdroj: Falcon.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy:

Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy
Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy
Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy
Do kin přichází Muži, kteří nenávidí ženy
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
knížka je bezvadná, všem doporučuji.
Když se člověk začte, přestane číst až ráno!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles