Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny

17. 04. 2012 | Novinky

Premiéra nové komedie pražského Divadla Kalich Na mělčině se proměnila v narozeninovou oslavu představitelky hlavní role Ivy Janžurové.

Herečka slavila kulatiny, konkrétně 10. narozeniny. Nejedná se o překlep, legendární herečka se totiž před deseti lety „podruhé narodila“, to když přežila pád kulisy na jevišti Stavovského divadla. A datum premiéry v Kalichu se shodou okolností shodovalo s datem této tragédie, jen s desetiletým odstupem.

Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny"Poslala jsem tam někam nahoru do oblak slib, že pokud vyváznu bez následků, budu ten den slavit jako svoje nové narozeniny, protože jsem se tenkrát skutečně podruhé narodila. Od té doby se toho držím, a když jsem párkrát zapomněla, vždycky se stalo něco nepříjemného. Proto mi před premiérou volal zeť, aby mi připomněl, že mám vedle nového představení taky zapít narozeniny. Při premiéře v Divadle Kalich se naštěstí kulisy ani nepohnuly, ale je pravda, že při jedné ze zkoušek se na moji dceru Sabinu zničehonic spustila vytažená roleta, naštěstí lehoučká. Smály jsme se, že to asi máme v rodině," zavzpomínala s úsměvem Iva Janžurová.

K dobré náladě měla herečka důvod, protože premiéra komedie Na mělčině se skutečně vydařila. Publikum na konci bouřlivě aplaudovalo a nechtělo herce pustit z jeviště.

Iva Janžurová se v této komedii „o dvou sestrách, jejich matce, tátově popelu a manželství s omezenou trvanlivostí“ setkává se zmíněnou Sabinou Remundovou, dále s Barborou Munzarovou a Miroslavem Vladykou. „Není v současné světové dramatice mnoho her, které by nabízely hned tři velké příležitosti pro ženy – herečky. Komedie Na mělčině takovou hrou je. Disponuje životní moudrostí, humorem a zároveň je v ní odvěký příběh běhu času, vnímaný přes model rodiny,“ zve na novinku její režisér Jakub Nvota.

První reprízu v Kalichu odehrají 25. dubna 2012.

Zdroj, foto: Divadlo Kalich

Evabel
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny:

Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny
Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny
Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny
Iva Janžurová slavila své 10. narozeniny
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jejda to už bylo 10let...
Mám Ivu jako herečku ráda...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ráda bych toto představení viděla,mám Janžurku moc ráda.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
25.4. se na reprízu představení v Divadle Kalich moc těším, to si nemohu nechat ujítSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
patrí k mojim obľúbeným herečkám. Teraz sa mi páči v seriáli Život je ples.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles